Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgur saláta -sprotnival

Bulgur saláta -sprotnival
Bulgur saláta -sprotnival
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha körítésnek bulgurt főzök előző nap és nem fogy el, természetesen nem dobom ki, hanem felhasználom salátának. Egy darab sült hús vagy grillcsirke mellé kitűnő. Ilyenkor a sprotnit nem kell beletenni.
Egyébként leveles salátával önálló étel azoknak, akik nem húsevők.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bulgur nagyon egészséges táplálék. Kellemes és könnyű étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt 6 csésze forró vízbe öntjük, hagyjuk felforrni majd lefödjük.
  2. A hőforrást elzárjuk, 20 percig a gőzben hagyjuk.
  3. A halkonzervről az olajat  leszűrjük, de aki napraforgóolaj helyett ezt szeretné felhasználni, ne öntse le.
  4. A lilahagymát felkarikázzuk, a balzsamecetet rálocsoljuk.
  5. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, a héját lehúzzuk és feldaraboljuk.
  6. Az uborkát kicsi darabokra vágjuk. Ez idő alatt a bulgur elkészül, így az összetevőket egy nagy salátástálban összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 615
elküldve: 2
receptkönyvben: 128
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

búzatöret-saláta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evajahnke
java46 / evajahnke Fri, 2012-11-09 21:10

Igazán örülök neki, hiszen nem szokványos ízek világa, hanem kísérletek eredménye.

evajahnke
java46 / evajahnke Sat, 2010-11-20 20:51

Örülök neki, de mit kell ilyenkor tenni?!?

NoSalty nem küldött babérkoszorút. Bontsunk Pezsgőt!

624
bulgur 320 g
lila hagyma 2 kis fej
paradicsom 2 db
napraforgó olaj 2 ek
balzsamecet 3 ek
sprotni 320 g
bors 0 ízlés szerint
csemegeuborka 4 db
víz 6 dl