Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bulgursaláta tonhallal és tojással

Bulgursaláta tonhallal és tojással
Bulgursaláta tonhallal és tojással
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megszerettem a bulgurt, receptet kerestem, s erre az egészséges, finom ételre találtam...  Én bevallom, elfelejtettem a pirított napraforgómagot, amint a kép is mutatja... :)

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Csak magában, vacsorának elég -- nekem :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a bulgurt a húsleveskockával ízesített vízben, előírás szerint. (Nálam: 2 dl bulgurhoz 4 dl víz, 12 perc főzés fedővel letakart lábosban. Majd hagyni kell még utána pihenni.)
  2. Főzzük keményre a tojásokat.
  3. Egy nagy tálban keverjük össze az apróra kockázott paprikát, negyedelt olívabogyókat, nyolcadolt főtt tojásokat és a lecsepegtetett tonhalat.
  4. Készítsük el az öntetet az olívaolajból, citromléből és mustárból. Ízesítsük sóval, borssal.
  5. Keverjünk mindent össze a megfőtt bulgurral. Szórjuk meg napraforgómaggal, petrezselyemzölddel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 848
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

K.Orsolya

Mióta szakács: 2009.11.12.
17 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: saláta
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bulgursaláta, tonhalas-tojásos bulgursaláta, bulgursaláta tojásosan és tonhalasan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

678
bulgur 1 bögre
víz 4 dl
leveskocka 1 db
főtt tojás 4 db
paprika 2 közepes db
olajbogyó 10 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgómag 100 g
tonhalkonzerv 10 dkg
olívaolaj 1 dl
mustár 1 teáskanál
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint