Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bun cha - a vietnami húsgombócos egytál

Bun cha - a vietnami húsgombócos egytál
Bun cha - a vietnami húsgombócos egytál
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hanoi egyik ikonikus fogása - étteremben vagy az utcán is tökéletes választás!

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyóhoz

A szószhoz

A tálaláshoz

ajánlat

A salátába tehetünk vékonyra vágott sárgarépát vagy uborkát is.

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyóhoz

  1. A cukrot 3 ek vízzel egy kisebb lábasba tesszük, és kis lángon 8 perc alatt karamellizáljuk.
  2. Közben nagyon finomra vágjuk a hagymát.
  3. Ha kész a karamell, adunk hozzá még 2 ek hideg vizet, összekeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Mehet hozzá a hagyma, és az összes többi hozzávaló. Jól átgyúrjuk, és legalább másfél órára hűtőbe tesszük.
  4. Ha letelt az idő, diónyi gombócokat formázunk belőle, majd egy nagyobb serpenyőben, a felhevített szezámolajon, több adagban átsütjük. Használjunk nagy lángot, és rázogassuk folyamatosan.
  5. Ha kész tartsuk melegen.

A szószhoz

  1. A chilit és a fokhagymát finomra vágjuk, és az össze többi hozzávalóval együtt elkeverjük.
  2. Kisebb lábosba tesszük, és kb. a felére forraljuk vissza. Ha kész, hagyjuk kihűlni

A tálaláshoz

  1. A tésztát lobogó sós vízben 5-7 perc alatt kifőzzük. Leöblítjük hideg vízzel, majdhagyjuk lecsöpögni.
  2. A húsgolyókat a szószba forgatjuk.
  3. A tálkák aljára kerül a tészta, majd rá a húsgolyó a salátalevelek, az aprított menta és koriander.
  4. A maradék szószt még rálocsoljuk, és hidegen vagy melegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 989
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vietnámi húsgolyó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
darált sertéshús 500 g
melaszos nádcukor 2 ek
víz 5 ek
salottahagyma 1 db
halszósz 3 ek
bors 0 ízlés szerint
szezámolaj 0.5 dl
rizsecet 2 ek
halszósz 2 ek
barna cukor 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
chili 1 db
víz 1.5 dl
rizstészta 25 dkg
salátakeverék 10 dkg
koriander 0.5 csokor
menta 0.5 csokor