Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundában sült sütőtök

Bundában sült sütőtök
Bundában sült sütőtök
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megjegyzem, amilyen hűvös, borongós nap volt ma, igazán jólesett sütögetni.

Ez a gyönyörű sütőtök beragyogta és illatozta a konyhámat :)

Több fázisfotót találtok a csupasuti.blog.hu-n.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Megszórtam fahéjas porcukorral, megcsurgattam mézzel, és készítettem egy finom, fűszeres forralt bort hozzá, ami nagyon kellemes összhatást adott a bundában sült sütőtöknek. Lehet még a tetejére akár vaníliás porcukor vagy karamell, vagy csokiöntet, vagy cukros fahéj, esetleg  mézes fűszerkeverékkel összekevert porcukor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojássárgákat, a lisztet, a tejet, a citrom reszelt héját, a rumaromát, a porcukrot, késhegynyi sót és az 1evőkanál olajat habverővel vagy robotgéppel simára keverjük.
  2. A sűrű tésztához óvatosan hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét.
  3. A sütőtökdarabkákat a tésztába mártjuk, jól lecsöpögtetjük, majd forró olajban megsütjük, és papírszalvétára szedjük, hogy a fölösleges olajat leitassuk róla.
  4. Meghintjük, vagy meglocsoljuk a választott ízesítésű cukorral vagy öntettel, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

bundás sütőtök, sült sütőtök, bundás tök

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
kanadai sütőtök 1 kg
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 2 ek
tej 3 dl
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
rum 2 ek
1 késhegynyi
napraforgó olaj 4 dl