Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban

Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban
Bundás csirkefalatok gyömbéres-chilis mázban
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint ahogy már biztosan sokan olvastátok AzEszternél - aki sok finomsággal lepett már meg minket, és szeret utánajárni az ételek eredetének- ez az étel nem is kínai.:) De hát valljuk be őszintén, azért sokan szeretjük, még ha nem is abból a csodás országból származik, csak nekünk európaiaknak "sütötték" ki.:) Ez itt a saját "fejlesztésem". Sok-sok recept elolvasása és még több falat megkóstolása után arra jutottam, hogy én ezt így fogom elkészíteni. Előre szólok, de nem olyan az íze, mint a "jól bevált" gyorséttermi változatnak. Remélem, hogy azoknak, akik megkóstolják ízleni fog! A 'sárgabarack chutney almával és hagymával' elkészítését megtalálhatjátok a receptjeim között. A pirított hagymás sült üvegtészta is hamarosan felkerül.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

A pácolt húshoz

A bundához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellről eltávolítjuk a bőrt, és kicsontozzuk, majd kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A páchoz valókat egy tálba tesszük, elvegyítjük, hozzáadjuk a húst és alaposan összekeverjük. A bepácolt húst legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.
  3. A mázhoz valókat a keményítő, a 3 ek víz és a szezámmag kivételével egy tálkában összekeverjük.
  4. Egy magas falú teflon serpenyőt felhevítünk, majd szárazon megpirítjuk benne a szezámmagot. Nem kell túl forrónak lennie, közepes láng, vagy egy kicsit erősebb pont megfelel. A szezámmagot addig pirítjuk, míg szép aranyszínű nem lesz, és kezdjük érezni az illatát. Ekkor gyorsan kiöntjük egy kis tálkába és félretesszük.
  5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és beleöntjük az előzőleg összekevert mázalapot. Közepes lángon 5 percig gyöngyözve forraljuk.
  6. A keményítőt kikeverjük a vízzel és a mázhoz adjuk, jól elkeverjük, majd takarékra tesszük és míg a húst sütjük, hagyjuk, hogy szépen lassan besűrűsödjön (kb. 10-15 perc).
  7. Egy nagy edényben olajat hevítünk (bő olajban kell majd sütni a falatokat).
  8. A bundához valókat egy tálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a húst úgy, hogy minden kockát jól bevonjon a sűrű tészta.
  9. Egy kanál segítségével egyenként az olajba tesszük őket. (Az olajnak nem kell nagyon forrónak lenni, különben a tészta gyorsan túlsül, míg a hús nyers maradhat. Hogy megfelelő-e az olaj hőmérséklete a sütéshez, kipróbálhatjuk, ha egy kis tésztát cseppentünk óvatosan bele. Ha szépen feljön az olaj tetejére és gyöngyözve sül, az olaj pont jó.) Én három adagban sütöttem ki a falatokat. Nem kell egyszerre sokat tenni az olajba, mert elhűti, és a tészta csak megszívja magát olajjal. Mikor minden falat feljött az olaj tetejére lefedjük, és kb. 2-3 percig fedő alatt sütjük. Ennyi idő alatt a hús szépen megpárolódik. A fedőt levesszük és további 1-2 percig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a színe.
  10. A kisült falatokat papírtörlőre szedjük.
  11. A besűrűsödött mázhoz adjuk a pirított szezámmag háromnegyedét (a többit díszítéshez használjuk), elkeverjük, óvatosan beleforgatjuk a csirkefalatokat, kicsit átmelegítjük és már tálalhatjuk is.
  12. Pirított hagymás, sült üvegtésztával tálaltam.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 143
elküldve: 6
receptkönyvben: 405
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csípős-gyömbéres csirkefalatok, csirke bundában, mézes-chilis mázzal, szezámmagos csirkefalatok gyömbéres mázzal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzalaiB
SzalaiB Wed, 2013-01-16 17:18

Isteni volt, az egész család imádta. Majdnem olyan íze, mint a kínai kajáldákba. A bunda sajnos nem olyan állagú, mint ott. Ott a máz ellenére is ropogós marad. Nem tudom mi a titka. Mondjuk a családot ez nem nagyon zavarta, mert eszméletlen finom volt. Igaz kicsit változtattam,mert méz és cukor helyett melaszt tettem bele,szerintem ez még jobban elmélyítette az ízét és chutney híján sárgabarack lekvárt és fokhagymát....
Köszönjük

Barbara

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2013-01-16 18:27

Szia Barbara!
Szívesen! :D Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és hogy ízlett Nektek!
Igazán kedves Tőled, hogy megírtad!
Hát igen, a bunda nem olyan nagyon ropogós :) ez a rész még azóta is folyamatos fejlesztés alatt van. Hátha egyszer sikerül... Melasszal is biztos nagyon finom lett.
Én még úgy nem próbáltam, de ha lesz itthon, majd gondolok rád és kipróbálom.
Üdv: Ági

538
csirkemell filé 40 dkg
chutney 3 ek
szójaszósz 2 ek
cukor 1 teáskanál
1 kk
tojás 1 db
kukoricaliszt 3 evőkanál
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 tk
víz 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
gyömbér 3 dkg
cukor 10 dkg
méz 3 ek
víz 1.5 dl
almaecet 0.5 dl
chili 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 3 ek
sűrített paradicsom 0.5 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 3 ek
szezámmag 5 dkg