Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás csirkemell édes-savanyú szósszal

Bundás csirkemell édes-savanyú szósszal
Bundás csirkemell édes-savanyú szósszal
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem volt otthon más kompótom, csak házilag eltett birsalma befőttem, de azzal is szuper lett.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A szószhoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A csirkemellet kisebb, vékony szeletekre vágjuk.

  2. A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a húst. Néhány órára a hűtőbe tesszük. (Akár előző este is elkészíthetjük, annál porhanyósabb lesz).

  3. A szószhoz a hagymát és a paprikákat szeletekre vágjuk, és olajon megpároljuk, ízesítjük, majd beleöntjük a levest. A kompótot kis szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk.

  4. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, és a szószhoz öntjük, felforraljuk.

  5. A tésztához a tojássárgáját a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és belekeverjük.

  6. A pácolt húst beleforgatjuk a tésztába, és olajban kisütjük.

  7. Rizzsel tálaljuk.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 722
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirkemell édes-savanyú mártással, sörtésztában sült csirkemell mártással, sörös bundában sült csirke édes-savanyú szósszal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

609
csirkemell filé 80 dkg
tojásfehérje 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál
szójaszósz 2 ek
vörösbor 30 ml
1 kk
bors 0.5 kk
vöröshagyma 1 nagy fej
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
napraforgó olaj 2 ek
szójaszósz 4 ek
cukor 3 ek
ecet 3 ek
ketchup 3 ek
alaplé 0.5 l
ananász 0.5 db
étkezési keményítő 3 evőkanál
tojás 1 db
finomliszt 4 evőkanál
étkezési keményítő 4 evőkanál
sör 2 dl
0.5 kk