Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás gombás- csirkecomb

Bundás gombás- csirkecomb
Bundás gombás- csirkecomb
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumpliköret ötletét innen kaptam, a Nosalty-ról, ott sütőben sütik, én meg serpenyőben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúsággal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combokat előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, megkenjük olajjal, rászórunk 1 szeletelt hagymát, és hűtőbe tesszük.
  2. A tojás, liszt és víz keverékéből sűrű palacsintatésztát készítünk, ezt is fűszerezzük és hűtőbe tesszük, amíg a gomba elkészül.
  3. A másik fej hagymát apróra vágjuk, 2 ek olajon elődinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított és kb 1 cm -es darabokra vágott gombát, sóval, borssal, pirospaprikával fedő nélkül addig dinszteljük, amíg a lé elpárolog.
  4. A combokon a bőrt felfejtjük, ha szükséges körbe varrjuk akkora rést hagyva, hogy a kanállal be tudjuk tölteni a gombát, majd ezt a rést is bevarrjuk.
  5. Amikor minden combot megműtöttünk, beleforgatjuk a 4 ek lisztbe, majd a palacsintatésztába.  Forró olajba rakjuk, fedő alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  6. A nyers, félbevágott, bevagdosott krumplit megsózzuk, fokhagymás paprikás olajjal megkenjük, domború felükkel lefele fordítva belerakjuk a serpenyőbe (2-3 ek  olajjal), majd mikor szép, piros színt kap, megfordítjuk, apránként kevés víz hozzáadásával, fedő alatt megpároljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 184
elküldve: 7
receptkönyvben: 399
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

palacsintatésztában sült töltött csirkecomb, palacsintás töltött csirke, gombával töltött csirkecomb

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Yve
Yve / Yve Tue, 2012-03-20 06:37

Nagyon jol nez ki! A talalas ragadott meg engem is, amit most mindenkepp "magammal viszek" a koretert, de majd ujabb csirkes ebedunkre visszajovok receptert is. :)
Koszonom! Udv, Yve
U.I. Gyonyoruen osszehangoltad a szineket, pl. tal szelenek csikja brokkolival...es a fenyes krumpli - etvagygerjeszto!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-02-27 12:02

Kedves Anci!
Köszönöm szépen, de, ha csak fele annyi kreativítás lenne bennem, mint benned, már az is jó volna. Puszi: Piroska

768
csiperkegomba 0.5 kg
csirkecomb 6 db
vöröshagyma 2 nagy db
tojás 1 db
finomliszt 10 dkg
finomliszt 4 evőkanál
víz 1 dl
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 4 közepes db
fokhagyma 1 gerezd