Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás kalács cseresznyével

Bundás kalács cseresznyével
Bundás kalács cseresznyével
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok az a reggelizős fajta, de amikor ezt megláttam, rögtön elhatároztam, hogy kipróbálom. Mennyei finomság! Szigorúan édesszájúaknak ajánlom! :)

Raphaele Vidaling - Kóstold meg című recepteskönyvecskéjéből ollóztam ki.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ha két főre készül, szerintem duplázzuk a mennyiségeket...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 evőkanál koktélcseresznyét levével együtt egy kisebb tálban melegítsünk fel mikróban (ha nem cukrozott, akkor 2 evőkanál cukorral egy kis lábosban főzzük addig, míg szirupos nem lesz a leve).
  2. A tojást verjük fel a tejjel és a cukorral. Mártsuk bele a kalácsok mindkét oldalát.
  3. Olvasszuk fel a vaj felét egy serpenyőben, süssük meg benne az egyik kalácsot, pár percig mindkét oldalát. Majd olvasszuk fel a másik adag vajat és süssük meg benne a másik szeletet is.
  4. Tegyük tányérra, merjük rá a koktélcseresznyés szirupot és szórjuk meg egy kevés porcukorral.
  5. Még melegen tálaljuk.
 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Samy

Mióta szakács: 2010.03.15.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2014-02-23 19:47

Konzerv erdei gyümölcsöt kaptam csak, de legközelebb jó lesz a csoki vagy párolt gyümölcs is feltétnek. Finom és variálható!

Browney
Browney Sun, 2011-01-09 21:40

Nagyon szeretem! Én megforgatom vaníliás cukorban,mogyorókrémet kenek rá,banánt karikázok a tetejére és ráfordítok még egy szeletet.Isteni!!!!!!!!!!!!!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2010-10-21 10:29

Kedves Samy, már a blogodon is megcsodáltam ezt a szépséget! :) Nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni!:) Üdv.: Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 21:17

Ez csodás, és ha együtt a család hétvégén, biztos tuti reggeli.Csak azt nem tudom, hogy ilyen üveges szirupos cseresznyét hol veszek?Mert ez nem befőtt, igaz?Ha jól gondolom.Mihelyst válasz van, hétvégére reggeli lesz.Éva-Anyóca

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-10-20 21:39

Kedves Éva! Bizony ez egy vidám reggeli családos hétvégére, pláne ha édes szájúak vagytok :)
Ez konkrétan a Lidlből kaptam, görög hetek alkalmával szokott lenni. De nagyobb Tescoban láttam kisüveges színes koktél cseresznyéket. De lehet hogy Auchan volt...? De szerintem jam-mel is ki lehet próbálni, valamivel amiben nagyobb gyümölcsdarabok vannak. Remélem ízlik majd nektek is! Üdv, Samy

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2010-10-20 20:56

Szia Samy! Mikor megláttam ezt a receptet, azonnal Mamám jutott eszembe, aki úgy 20 évvel ezelőtt, amikor én még kamasz voltam, bundás kalácsot sütött. Nagyon jó illat terjengett a lakásában, de nem tudtam, minek köszönhető. Felvilágosított, h. épp bundás kalácsot készített, az illatozik így. Én meg elkerekedett szemekkel álltam, és csodálkoztam, h. nem csak bundáskenyér van a világon. Azóta valahogy feledésbe merült ez a finomságos édesség, de te most felidézted bennem a régi emlékeket. Köszi érte! :-) Üdv: Gabi

Samy
Samy / Samy Wed, 2010-10-20 21:34

Kedves Gabi! Örülök, hogy kellemes emlékeket idézett :), amíg meg nem láttam ezt a receptet nálam is csak a hagyományos bundás kenyér létezett. Megcsináltam és meglepően jól sikeredett, pedig bevallom elsőre kétkedve haraptam bele :)) talán azért, mert nem eszem édeset reggelire. Nekem nagyon ízlett. Üdv, Samy

1496
kalács 20 dkg
koktélcseresznye 225 g
tojás 1 db
tej 3 ek
cukor 2 ek
vaj 2 ek
porcukor 1 ek