Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás krumpli

Bundás krumpli
Bundás krumpli
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krumplis ételeket. Pár éve kezembe került egy régi recept, amit most megosztok Veletek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségzöldjét apróra vágjuk, a fokhagymát átnyomjuk, a krumplit kb. fél cm-es karikákra vágjuk.
  2. A hozzávalókat a krumpli kivételével összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy palacsintatészta állagú legyen.
  3. A krumplit ízlés szerint sózzuk, lisztbe, majd a masszába forgatjuk, végül forró olajban aranybarnára sütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 64 680
elküldve: 46
receptkönyvben: 934
elkészítve: 18/47
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kakukkfű

Mióta szakács: 2012.05.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundázott burgonya, krumpli fűszeres bundában, rántott krumpli

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2019-07-27 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.07.26. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

MissPuma
MissPuma Sun, 2013-04-07 12:42

Kedves Kakukkfű! :)
Én ma szeretném ezt a receptedet elkészíteni, és annyi kérdésem lenne, hogy a krumplikat hirtelen sütjük ki magas lángon, vagy inkább lassú tüzőn?
Üdv:
Manó

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Sun, 2013-04-07 16:01

Kedves Manó!
Én nem teljes lángon sütöm, egy picit lejjebb hajtom. Sok sikert az elkészítéséhez! Ha van kedved, írj vissza, hogy sikerült...
Üdv:
Kakukkfű

MissPuma
MissPuma Sun, 2013-04-07 16:39

Kedves Kakukkfű!
Ma pont vendégeket vártam, így jól jött ez a recept :)
A 4 krumpliból én 2 adagot csináltam, az első adag picit vastagabbra sikerült, így az annyira nem lett átsülve, majd vékonyabbra szeltem, ilyen 2-3 mm-esekre és úgy már isteni finom lett és át is sült :)
Mondjuk én a petrezselymet kihagytam belőle és a fokhagymát sem a "tésztába" kevertem.
Csináltam hozzá mártogatós szószt is, amit szívesen ajánlok és nagyon jól passzol hozzá!!!
Fokhagymás szósz:
- egy kis tejfölbe 3-4 gerezd fokhagymát belereszelek (ki mennyire szereti csípősen, annyit rak bele), majd egy pici mustár és egy pici ecet és kész is :)
Köszi a receptet :)
Üdv:
Manó

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Sun, 2013-04-07 17:28

Kedves Manó!
Örülök, hogy sikerült és ízlett, legközelebb kipróbálom a mártogatós szószodat! :) Köszi!
Üdv:
Kakukkfű

moncsicsi83
moncsicsi83 Wed, 2013-02-27 15:08

Kedves Kakukkfű!
Nagyon tetszik a recepted, sajnos látom még senki sem jelzett vissza, de ettől függetlenül kíváncsi vagyok rá. Ha fél cm vastagra szelem a krumplit, mire aranybarnára sül a bunda, átsül a krumpli is? Nem lesz nyers egyáltalán? Illetve Te mihez szoktad sütni? Magában, vagy valami ételhez feltétként?
Köszi a választ, szép napot: Moncsi

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Sat, 2013-03-09 14:06

Kedves Moncsi!
Ne haragudj a késői válaszért. Persze, hogy átsül, de ha úgy gondolod, vágd vékonyabbra. Mi csak magában szoktuk enni, de biztosan jó pl. főzelékekhez is. Nálunk ahogy sül, úgy fogy is.
Szép napot!
Kakukkfű

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-02-27 14:54

Kedves "Kakukkfű"!
Most bukkantam a receptedre, el is mentettem és rövid időn belül ki fogom
próbálni, mi is nagyon szeretjük a krumplis ételeket, ezenkívül nagyon szeretek
új ízekkel kísérletezni, pl. a receptedet el tudom képzelni főzelék feltétként is.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-10-08 12:07

Kedves Kakukkfű! Nagyon finomnak tűnik, szeretném kipróbálni. Héjastól vagy hámozottan, félig megfőzve vagy nyersen karikázzuk a krumplit? Köszönöm a választ és a receptet! Szép napot kívánok.

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Mon, 2012-10-08 15:25

Kedves mkata!
Hámozottan és nyersen karikázzuk a krumplit. Jó étvágyat hozzá!
Üdv: Kakukkfű

mircsina
mircsina Tue, 2012-08-14 08:33

Kedves Kakukkfű!
Ebben az esetben mit jelent az 1 csokor zöldség zöldje. Petrezselymet? Légy szíves írd meg te milyen zöldséggel ízesítetted azt, ami a képen van. Köszi!
Üdv. mircsina

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Tue, 2012-08-14 10:25

Kedves mircsina!
1 csokor friss petrezselyemzöldjét.Minél több van benne, annál finomabb. Ha úgy döntöttél, elkészíted, örülnék, ha visszaírnál, hogy sikerült. :)
Üdv: Kakukkfű

mircsina
mircsina Tue, 2012-08-14 19:47

Köszi a választ. Hét végén a rántott húsi mellett ezt is csinálok, aztán ha ízlik pl. főzelékre feltétnek, vagy csak úgy magába is elkészítem. Még nem ettem rántva krumplit kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz.
Üdv. Mircsina

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-08-07 11:59

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.06. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Gyűjtő
Kakukkfű / Gyűjtő Tue, 2012-08-07 10:27

Mi is szoktunk rántani simán krumplit, de ez a zöldség és a fokhagyma miatt sokkal finomabb... Ha kipróbáltad szívesen venném, ha visszajeleznél... :)
Üdv: Kakukkfű

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-08-07 21:49

Kedves Kakukkfű!

Így biztos, hogy sokkal zamatosabb és finomabb, természetes, hogy visszajelzek,amint kipróbáltam.:-))
Szép nyárias napokat és lehetőség szerinti pihenést kívánok!

Éva-Anyóca

449
tojás 1 db
1 kk
tej 3 dl
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 10 evőkanál
burgonya 4 db
napraforgó olaj 1 dl