Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundás zsemle

Bundás zsemle
Bundás zsemle
14 perc / előkészület: 8 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bundás zsemlét általában spenóthoz szoktam készíteni. Ezúttal is így történt, de a spenótot pont úgy készítem, mint ahogy Petra, így azt most nem teszem közzé.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A bundás zsemle egyébként magában is nagyon finom reggelire, vagy vacsorára egy pohár tea, kávé, vagy tej kiséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket 4 szeletre vágjuk.
  2. A tejet 1 mk sóval elkeverjük.
  3. A tojást villával kissé felverjük 1 mk sóval ízesítjük.
  4. Az olajat felforrósítjuk.
  5. A zseledarabokat belemártjuk a tejbe, majd megforgatjuk a lisztben, utána belemártjuk a tojásba és a forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
  6. Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
  7. Azon nyomban, melegen fogyasztjuk.

  • elkészítettem: 72 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 114
elküldve: 0
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bundázott zsemle, bundás zsömle

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orhidea72
orhidea72 Mon, 2010-05-31 07:28

Ez tényleg finom ,én még a nagyimtól tanultam,De én nem sózom ,hanem a végén cukorral hintem meg,és felezem csak a zsemlét.Nálunk szeretik nagyon.:)

1064
zsemle 4 db
tojás 4 db
tej 3 dl
2 kk
finomliszt 6 dkg
napraforgó olaj 4 dl