Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban

Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban
Bundázott kínai csirkemell szecsuáni mártásban
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami kínaira vágytam, de drágának találtam a közeli gyorséttermet. Volt otthon csirkemell és halfilé (a halból készült étel receptje is idekerül hamarosan), vettem egy mártást, és már készült is a finom ebéd. A párom kapta ezt  a csirkés változatot, én magamnak hallal készítettem, bunda nélkül. Így féláron megúsztuk az ebédet!

hozzávalók / 2 adag

  • 1 fél csirkemellfilé (15-20 dkg)
  • 1 üveg Uncle Bens szecsuáni mártás

A páchoz:

  • 1 ek vodka (rizspálinka helyett)
  • 4 ek szójaszósz
  • 1/2 ek őrölt bors
  • 1/2 fej hagyma
  • 1/2 ek gyömbérpor

A bundához:

Sütéshez:


  • olaj

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a pácot: a hagymát kockára vágjuk, hozzáadjuk a szójaszószt, vodkát és a borsot, a gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük. Ebbe a masszába beletesszük a kockára vágott csirkemell darabokat. Legalább fél órát állni hagyjuk, de minél tovább van a pácban, annál omlósabb lesz a hús.
  2. A bundához a tojásokat összekeverjük a liszttel, sóval, és egy sűrű masszát kell kapnunk. Ha nagyon sűrű, pici tejjel lazíthatjuk, de a palacsintatésztánál legyen sűrűbb.
  3. A csirkéről picit leitatjuk a pácot egy papírtörlővel, és már forgathatjuk is bele a bundába. A legegyszerűbb kézzel csinálni. És aztán mehetnek is a a felforrósított olajba. Két részletben kisütjük, papírtörlőre szedjük.
  4. Amíg az olaj leitatódik a csirkéről, a szecsuáni mártást egy magasabb falú serpenyőbe tesszük, és átmelegítjük. Beleszórjuk a bundázott csirkedarabokat, és együtt még pár percig rotyogtatjuk.
  5. Rizzsel tálaljuk, nagyon finom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 263
elküldve: 1
receptkönyvben: 395
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-szójaszószos csirkefalatok kukoricalisztes bundában szecsuáni mártással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gablajt
Gablajt / Gablajt Wed, 2012-10-24 07:44

Ne vedd sértésnek de nekem recept az a recept ami úgy kezdődik végy egy üveg uncle benst...

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2012-11-03 19:46

igazad van, most már én is csak mosolygok ezen. Kezdő voltam még nagyon :)