Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával

Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával
Bundázott pulykacsíkok üvegtészta-salátával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a keleti ízeket, főleg kínai konyhát. Ez az étel minden kínai étteremben megtalálható, de könnyen elkészíthető odahaza is.

hozzávalók / 3 adag

A salátához

A bundázott húshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. Az üvegtésztát tálba tesszük, forrásban lévő vízzel leforrázzuk, és állni hagyjuk kb. 10 percet, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A sárgarépát és az uborkát hosszúkásra reszeljük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és a sóval állni hagyjuk, amíg a tészta kihűl. A bambusz és a babcsíra levét leöntjük.
  3. A kihűlt tésztához adjuk a kinyomkodott répát és uborkát, a bambuszt és a babcsírát.
  4. Ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az ecetet és a szezámolajat, alaposan összekeverjük, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.

A bundázott húshoz

  1. A pulykamellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés lisztbe beforgatjuk, hogy a bunda könnyebben rátapadjon.
  2. A bundához a 20 dkg lisztet a sütőporral és késhegynyi szerecsendióval összekeverjük, és lassan elkezdjük hozzáadni a bort. Közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen. Sűrű palacsintatészta állagú keveréket kell kapnunk.
  3. Serpenyőben olajat hevítünk, a húscsíkokat megforgatjuk a bundában, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Tálaláskor mangó chutneyt, édes-savanyú szószt vagy chiliszószt adhatunk hozzá.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 454
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

katalovistyek

Mióta szakács: 2015.05.17.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundázott pulykacsíkok, kínai pulykacsíkok bundában sütve, bundázott húscsíkok üvegtészta salátával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

840
üvegtészta 15 dkg
sárgarépa 2 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
bambuszrügy 10 dkg
mungóbabcsíra 10 dkg
fehérborecet 1 dl
szezámolaj 2 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
pulykamell 0.5 kg
tönkölybúza liszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
bors 1 csipet
fehérbor 2 dl