Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bundázott tökrudacskák sütőben

Bundázott tökrudacskák sütőben
Bundázott tökrudacskák sütőben
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gabojszánál tetszett meg a metódus: zöldség is, bundázott is, de nem tocsog az olajban. Ő cukkinivel készítette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, hoszzában kb 1 centi vastag szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig rudakra.
  2. Besózzuk a tökrudakat, állni hagyjuk negyed órát, átöblítjük vízzel, konyhai papírtörlőn leszárítjuk.
  3. A joghurtba keverjük a finomra vágott kaprot, sózzuk-borsozzuk.
  4. A zsemlemorzsába reszeljük a parmezánt.
  5. A tökrudakat a kapros joghurtba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos morzsában.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk (úgy, hogy ne érjenek egymáshoz).
  7. Légkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 405
elküldve: 16
receptkönyvben: 891
elkészítve: 20/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

rántott tök másként, bundázott tök sütőben, ropogós tökrudacskák

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levka
Levka / Levka Thu, 2016-06-02 11:55

Kapor nélkül is finom? Az illatát szeretem, de az ízét már kevésbé. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-22 14:40

Hát leírom milyen lett.../Nem tettem bele sajtot,ezt tudni kell,mert ugye csak parmezánnal jó a leírás szerint,az meg nem volt itthon/
Miután a 40. percben lekentem pici olajjal,annak reményében hogy úgy majd kap némi színt,az 50. percben ki is került a sütőből.Az eredmény pedig,hát...
Annak örülök hogy a karfiolt nem tettem mellé!!!
Ugyan is,egy kívül valóban ropogós,de a panírmorzsától "poros",belül ugyan vaj puha /50 perc alatt még jó hogy megpuhult/ rudak lettek.Az íze pedig,ismét mondhatom,hogy hát...a lényeg hogy most a kukában van mind.A fűszerezés ellenére /mielőtt mártogatni kezdtem bele a tököt,isteni finom volt!/ a sütés után,egy savanyú ízt kaptam,a kapron és a savanyúságon kívül semmi nem érződött rajta./Volt benne,só,bors,fokhagymapor/
Már pedig én szeretem a tököt mindenhogyan,ez egyáltalán nem jött be.Az elképzelés nagyon jó,gondolom hogy aki szintén a recept alapján csinálta hasonló ízt kaphatott /ha nem akkor csak én ronthattam el valamit,de azt nagyon/,de ez nekem nagyon nem finom.Talán egyszer újrapróbálkozom,de szerintem hamar feledésbe merül nálam ez a recept.Sajnálom,azért megkóstolnám másét,akinek finomra sikeredett :-)

Remélem senkinek nem veszem el a kedvét a kipróbálástól,hiszen ez csak egy vélemény,sokaknak sikerült már,akiknek ízlett is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-22 13:46

Végűl mégsem tegnap hanem most próbálom ki.
Vettem joghurtot is.Már a sütőben vannak a tökrudacskák csupán 1 a gond.
30 perce van már a sütőben /elő volt melegítve 200°-ra/ és már feltekertem 220°-ra is de egyszerűen nem akar pirulni.Nem tudja valaki mit tehetnék??

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-21 11:50

Vajon joghurt helyett tejföllel is meg lehetne csinálni?
Pont most vettem tököt,de már unom a sima rántottat és a főzeléket is,így kipróbálnám ezt a receptet.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-09-21 12:42

Kedves Zsuzska1! Nem az én receptem ugyan, de bizton állíthatom, hogy meg! Édesanyám anno mindent tejföl segítségével bundázott, mert régen a húgom tojásallergiás volt. Abszolut működik. A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-21 12:53

Köszönöm akkor ki is próbálom!
További szép napot!

csakaaa
csakaaa Sat, 2010-08-07 21:51

Kedves Uborka,
köszönöm a tanácsot, ha legközelebb megpróbálom, így fogok tenni.
Kedves Petra,
könnyen lehet, hogy a sütőpapír volt a sikertelenség okozója!
Köszönöm a gyors válaszokat! További jó sütögetést!

petra
Petra / petra Sat, 2010-08-07 18:25

kedves Csakaa,
én nem olajoztam (ezért nem is írtam az elkészítési lépésekhez) és mégsem ragadtak le
én inkább arra gyanakodnék, hogy sütőpapír és sütőpapír közt is óriási minőségbeli különbségek vannak, tapasztalatból tudom

csakaaa
csakaaa Sat, 2010-08-07 17:24

Próbálta már valaki ezt a receptet gázsütőben elkészíteni? Merthogy a következő eredménnyel szembesültem: a panír hozzáragadt a sütőpapírhoz (korábban ilyen élményben még nem volt részem), az egyik fele megégett, a tök sajnos nem sült át rendesen, és mivel a végeredmény nem bizonyult ehetőnek, így a kukában végezte. :(( Pedig mindent a receptnek megfelelően csináltam.

uborkafa
uborkafa Sat, 2010-08-07 17:52

Kedves Csakaaa!

Én ebben látom a hibát, és Petra receptje sem tünteti fel, bár az általa említett "ötletgazda", igen.
"A hosszában elfelezett cukkínit sütőpapíros, vagy alufóliával bélelt (így mosogatni sem kell majd) sütőlemezre sorakoztatom, egy szilikon ecsettel bekenem olívaolajjal és megpúpozom a morzsakeverékkel.
Betolom a forró sütőbe és 10-12 percig sütöm, míg a morzsa "

AZ OLAJOZÁS HIÁNYZIK! Mondjuk, én a cukkinik tetejét is megcsepegtetném olajjal.

Üdvözlettel

uborkafa

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2010-08-05 11:56

Tegnap elkészítettem, de mivel nem kaptam parmezánt, goudát vettem helyette és kifogástalan állagú, ízvilágú étekből lakmározhattunk! Mivel nem volt otthon kapor, viszont találtam egy tasak tzaziki mártáshoz való port, azt kevertem el 2 dl natúr joghurttal és abba mártogattam a tökrudakat panírozás előtt, a maradékba pedig sütés után! Nyami

petra
Petra / petra Tue, 2010-08-03 14:58

kedves Petrezselyem,
szerintem akkor inkább készítsd sajt nélkül, úgy is finom lesz!

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2010-08-02 18:02

Kedves Petra.Ezt tuti holnap megcsinálom,de nekem általában trapistám van itthon,most sincs parmezán sajtom a hűtőbe.Szerinted trapistával jó lesz?Válaszodat előre is köszi.

Fundi
Fundi Tue, 2014-07-22 14:30

Kedves Petrezselyem!

Én trappistával készítettem, és semmi problémám nem volt vele! Sőt, a tök kicsit nagyobb volt, így nem lett elég a sajtos panír. Mikor elfogyott a zsemlemorzsába szezámmagot kevertem és abba forgattam a joghurt után! Így is jó lett!

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2010-03-24 20:01

Ez a recept ma megmentett! Nagyon jó ötlet, gyors, egyszerű és hát ugye, finom! Én speciel brokkoli-rózsákat forgattam majonézes öntetbe, csak ezek voltak itthon... Köszönöm a receptet! :) Eszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-08-06 14:08

Elkészítettem, nagyon finom lett, tipikus könnyű, nyári vacsora. Annyit újítottam a recepten, hogy a morzsás-parmezános bundába szórtam egy kis zabpelyhet is. Igazi fitnessz kaja.

144
közönséges tök 50 dkg
joghurt 125 g
kapor 0.5 csokor
zsemlemorzsa 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint