Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bureki

Bureki
Bureki
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi krétai egytálétel, ami a helyi mizithrával, vagyis ~kecske túróval készül, már otthon is sok helyen be lehet szerezni, pl. görög boltok, de ha mégis ricottával szeretné valaki csinálni, válassza azt, ami kecsketejből készült, hisz teljesen más ízt ad az ételnek! Nagyon egyszerű elkészíteni, mindent összedobunk, és amíg sül, elintézzük a többi házimunkát is :) Vigyázat, függőséget okoz!!!!! :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat megpucoljuk, kb 1 cm-esre felkarikázzuk őket, és mehet egyből a nagy tepsibe. A cukkiniket alaposan megmossuk, a két végét levágjuk, és őket is ugyanolyan vastagságúra karikázzuk, mint a krumplikat. Ez is megy a tepsibe. A mizithrát (vagy riccottát) eloszlatjuk a zöldségeken. A mentát apróra vágjuk, majd megszórjuk ezzel is (aki nagyon szereti, nyugodtan tehet bele többet, mint egy nagy marék!).
  2. Alaposan megsózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, az olajat, a tejet és a vizet. Majd szépen jól összekeverjük a kezünkkel, hogy mindenhova jusson mindenből! Ha már úgy látjuk, jó lesz, ízmintát vehetünk az ujjunkról (már most isteni íze van!!) ha kicsit sósnak érezzük, akkor jó, mert a zöldségek majd beszívják.
  3. A sütőt maximális hőfokra tekerjük, és 20 percig sütjük így, majd a maradék 40 percre 200 fokra állítjuk. Mikor már kezd szép barna lenni a teteje és megpuhultak a zöldségek, készen van!!
  4. A helyiek friss kenyérrel és friss fokhagymával szeretik a legjobban fogyasztani (na meg persze Raki-val~szőlőpálinka).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32*37 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 10 236
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krétai egytálétel, kecsketúrós zöldséges egytálétel, cukkinis egytálétel kecsketúróval

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Esteraki
Esteraki / Esteraki Tue, 2015-03-24 08:53

Én köszönöm!!!Nagyon örülök,hogy ízlik!Remélem találsz majd mizithtrát, azzal az igazi!! :)

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2015-03-26 01:23

Igen, itt van mizithra, csak az a baj, hogy egyaltalan nem turo allagu. Gobm formaju, morzsalodos kemenysajt, ha reszelem, akkor kicsit parmezan jellegu. Vajon keverjem ezt egy keves ricottaba a kremes allagert?

Esteraki
Esteraki / Esteraki Thu, 2015-03-26 18:25

Hmm érdekes... Bár itt is árulnak "száraz" mizithrát,de azt inkább spagettihez eszik(a vásárcsarnokban elég jót lehet venni,persze nem olyan, mint itt helyben, de Mo.-i viszonylatban jó) Akkor próbáld meg ricottával keverni ,meg talán rakj bele kicsivel több tejet,úgy már biztos jó lesz! Drukkolok!!!Majd írj,hogy sikerült!!

556
burgonya 1200 g
cukkini 1200 g
ricotta 500 g
menta 1 marék
paradicsomlé 1 dl
tej 1 dl
olívaolaj 2 dl
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint