Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya loksa

Burgonya loksa
Burgonya loksa
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgonyaloksa hagyományos Kelet-Szlovákiai étel, de ma már egész Szlovákiában elterjedt. Most készítettem először a búcsúi sült kacsa mellé, köretnek. Mindenkinek ízlett. A receptet egy szlovák receptoldalon találtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk magában, liba-vagy kacsazsírral, esetleg olvasztott vajjal megkenve, de köretnek sült szárnyasok mellé is finom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Héjában megfőzzük a krumplit, ha megpuhult, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt krumplit lisztezett deszkán összegyúrjuk a liszttel és a sóval, majd henger alakúra formázzuk.
  3. A tésztahengert felszeleteljük kb. 1 cm széles karikákra, majd kinyújtjuk kisebb tányér méretűre, nem túl vékonyra, mert könnyen szakad. Késsel megszurkáljuk.
  4. A kinyújtott loksákat tűzhelyen, teflonserpenyőben megsütjük, mind a két oldalukat. Minden darab után papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, hogy a leszóródó liszt ne égjen rá a következőre.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 7 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

V2rider

Mióta szakács: 2012.12.10.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lepénykenyér, krumpli loksa, krumplis palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tac_agi
tac_agi Tue, 2014-10-14 15:27

kedves v2rider!
az én családom Észak-Magyarországon él, a szlovák határ mellett nőttem fel. nálunk ezt krumpli laskának hívják és az egyik kedvencem!! mi lekvárral vagy mákkal szoktuk enni :)

tac_agi
tac_agi Tue, 2014-10-14 15:18

kedves v2rider!
az én családom Észak-Magyarországon él, a szlovák határ mellett nőttem fel. nálunk ezt krumpli laskának hívják és az egyik kedvencem!! mi lekvárral vagy mákkal szoktuk enni :)

V2rider
V2rider / V2rider Sat, 2015-09-19 16:35

Szia Ági!
legközelebb én is kipróbálom a ti szokásotok szerint,már úgyis itt a szezonja :-)

417
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint