Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonya loksa raguval és juhtúróval

Burgonya loksa raguval és juhtúróval
Burgonya loksa raguval és juhtúróval
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A loksa receptet egy szlovák főzőműsorban fedeztem fel, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Hiperkönnyű megcsinálni, a végeredmény pedig emlékeztet a palacsinta és a krumplis pogácsa formájára, ill. ízére. Szlovákiában leggyakrabban májas raguval szokás kínálni, de mivel én nem szeretem a májat, kifejlesztettem hozzá ezt a kissé csípős-édeskés ragut. Érdemes kipróbálni - akár húsos feltét nélkül is, önmagában.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, ha kihűlt, összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet és sót, tésztát gyúrunk belőle.
  3. Akkora gombócokat választunk le, hogy néhány mm vastag palacsinta nagyságú korongokat tudjunk nyújtani belőle (ennyi tésztából kb. 4-5 darab). Egyenként kinyújtjuk a gombócokat lisztezett deszkán.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. 
  5. Megkenjük olvasztott vajjal.
  6. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon rövid ideig pirítjuk. 
  7. A hagymához adjuk a darált húst, amelyet megsózunk és borsozunk, majd néhány percig pirítunk. 
  8. Leöntjük annyi tejjel, amennyi épp ellepi, elkeverjük benne a mustárt, a mustáros tejben puhára főzzük. 
  9. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a paradicsompürét, chiliszószt, cukrot (ízlés szerint), ha szükséges, további fűszereket. Ebben a szószban még pár percig főzzük. Akkor jó, ha sűrű a szósz.
  10. Néhány kanállal teszünk a raguból a loksára, a tetejére pedig juhtúrót morzsolunk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillácska

Mióta szakács: 2011.09.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonya loksa pikáns raguval és juhtúróval, lepénykenyér raguval, loksa raguval és juhtúróval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Mon, 2013-02-25 21:01

Annyit hozzáfuznék a recepthez,hogy érdemes minden loksa kisutése után száraz papírtorlovel kicsit kitorolni a serpenyot,hogy az elozo loksáról lejovo liszt ne égjen rá a kovetkezokre.

486
burgonya 500 g
finomliszt 150 g
1 kk
vaj 2 ek
darált sertéshús 300 g
vöröshagyma 0.5 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 kk
sűrített paradicsom 2 ek
chiliszósz 0.5 teáskanál
tej 50 ml
cukor 1 késhegynyi
juhtúró 10 dkg