Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyakrémleves Évi néni konyhájából

Burgonyakrémleves Évi néni konyhájából
Burgonyakrémleves Évi néni konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétkor a megfőzött sonkalevet sajnálnám kiönteni, így mindenféle étel készítéséhez elhasználom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 kanál olajon szalmasárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a koriandert, kurkumát és a megtisztított feldarabolt burgonyát és zellert.
  2. Felöntjük a sonkalével. Belekeverjük még a babért, a zellerzöldet, esetleg ízlés szerint egy kis borsot, és puhára főzzük a zöldségeket.
  3. A megfőtt zöldségeket botturmixszal krémesre keverjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a kívánt sűrűséget tej hozzáadásával érjük el. Esetleg aki szereti, tejföllel tovább krémesíthetjük.
  4. Pirított baconnel, házi burgonya chips-el tálaljuk.  
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krumplikrémleves, tejszínes krémleves, fűszeres burgonyakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

267
burgonya 50 dkg
zeller 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
sonkalé 1 l
zellerlevél 1 db
babérlevél 1 db
kurkuma 1 tk
koriandermag 1 tk
főzőtejszín 2 dl
tej 0.5 l
tejföl 1 dl
bacon 10 dkg