Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával

Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával
Burgonyakrémleves pirított angolszalonnával
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű burgonyakrémleves kicsit másképp.
Nem kellene bele hagyma, sőt a zeller is elhagyható lenne, azonban mindkettő jól kiemeli a burgonya ízét, és tartalmasabb ízű levest kapunk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Könnyű menüsorokhoz ajánlom, igazán könnyen elkészíthető, nagyszerű krémleves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az angolszalonnát vágjuk apró kockákra, és a zsíron pirítsuk meg. Ha kész, vegyük ki a kockákat az edényből.
  2. A hagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá az 1x1 cm-es kockára vágott burgonyát és a zellert, és gyorsan pirítsuk át, sózzuk, borsozzuk. Sózásnál vegyük figyelembe, hogy a húsalaplé is tartalmaz már sót.
  3. Öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a babérleveleket és főzzük puhára a burgonyákat.
  4. Botmixerrel pürésítsük homogén állagúra.
  5. Készítsünk legírt: a 2 tojássárgáját keverjük simára 2 dl tejszínnel, majd a forró püréből merjünk egy kisebb merőkanállal rá, és keverjük el (hőkiegyenlítünk). Lassan csurgatva, és állandó keverés mellett adjuk a leveshez.
  6. Ha ezzel végeztünk, montírozzuk is a levest: a vajból vágjunk apró kockákat és szórjuk egyszerűen a levesbe. Keverjük addig, amíg a vaj elolvad. Nagyon fontos, hogy a levest már nem szabad forralni többet, mert a tojás és a vaj is kicsapódik!
  7. Tálalásnál szórjunk a leves tetejére az angolszalonna kockákból, és szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 024
elküldve: 4
receptkönyvben: 155
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zelleres burgonyakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 15:10

Nagyon ínycsiklandozó, biztos elkészítem!

325
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 db
zeller 0.5 közepes db
angolszalonna 20 dkg
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 2 dl
szárnyas alaplé 1 l
vaj 3 dkg
disznózsír 2 ek
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint