Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyakrémleves szerecsendióval ízesítve

Burgonyakrémleves szerecsendióval ízesítve
Burgonyakrémleves szerecsendióval ízesítve
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában könnyű ételeket próbálok készíteni, keresgéltem, és ezt a receptet találtam "F. Horváth Ilona" könyvemből.
Bekerült a konyhai kalendárba, ízletes, és igazán nem sok hozzávaló kell az elkészítéséhez. Ó, és még valami: gyorsan elkészül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legközelebb ki fogom próbálni reszelt füstölt sajttal, biztosan nagyon illik hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. A tisztított, kockákra vágott burgonyát hozzáadjuk.
  2. Vízzel öntjük fel, beletesszük a szerecsendiót, és puhára főzzük. Turmix- vagy botmixerrel pépessé törjük, végül belekeverjük a tejszínt, amit a tojássárgájával elkevertünk.
  3. Ezután még sóval és borssal fűszerezzük. Meghinthetjük petrezselyemzölddel is ízlés szerint, és pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 199
elküldve: 4
receptkönyvben: 183
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes burgonyakrémleves, krémleves krumpliból, fűszeres krumplis krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

182
burgonya 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
szerecsendió 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek