Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyalepénykék sütőben sütve

Burgonyalepénykék sütőben sütve
Burgonyalepénykék sütőben sütve
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férfiemberek kedvence. Kívül ropogós melegen, belül puha.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirított szalonnát vagy hagymát, reszelt sajtot is keverhetünk bele, vagy az előbb említettek keverékét.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, puhára főzzük.
  2. Keverőtálba borítva áttörjük, rádobjuk a vajat, és hagyjuk langyosra hűlni.
  3. Belekeverjük a tojást, tejet, sót, borsot, és elkeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra.
  5. Vizes kézzel gombócokat formázunk belőlük, és alacsony peremű tepsire helyezzük. A tepsit kikenni nem kell.
  6. Kb. 30 perc alatt barnára sütjük őket. Melegen és langyosan a legfinomabb. Kihűlve a héja megpuhul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 718
elküldve: 10
receptkönyvben: 360
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: 1

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gluténmentes krumplilepény, gluténmentes burgonyalepény, krumplilepény

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dszki55
Dszki55 Thu, 2018-02-01 15:16

Köszönöm a receptet! Nekem teljesen jól működött marhapöri mellé!
Akinek leragad a tepsibe, személyes tanácsom az, hogy zsiradékkal kikent tepsit a sütőben melegítsétek/ forrósítsátok elő, azután tegyétek bele a masszát, garantáltan nem tapad le .

M0ncsa
Moncsa / M0ncsa Mon, 2016-07-18 19:35

Nekem szaraz lett, es nem lett ropogos a heja. Eloszor ahogy irtad, 180 fokon sutottem, 45 perc kellett, hogy megpiruljon. Masodszor 220-on, igy kicsit jobb lett az eredmeny, de meg mindig nem az igazi.
Hol rontottam el? Lehet, hogy a krumpli-tojas arany a nem jo? Fogalmam sincs, mennyi az a 4 db. ferfiokolnyi krumpli, nekunk sajat termes, aprobb, ugyhogy csak talalgatok.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2016-07-19 21:31

1,4 kg burgonya kerül bele. A burgonya, amit használtam sütni való óriás példány, az amit a sütőben héjjastól egy-másfél óra alatt sütve sonkával, sózott hagymával szoktunk enni.

Liguana
Liguana Fri, 2016-05-20 12:40

Kedves Swaddywaddy! Elkeszitettem a recepted alapjan ezt az etelt, de nekem sajnos leragadt. Kikapartam a tepsibol es serpenyoben vegul megsutottem. Igy is finom lett, legkozelebb ujraprobalkozom a sutessel, de elotte a tepsit kicsit kikenem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2016-05-21 00:25

Kedves Liguana! Még nem jártam úgy, hogy leragadt volna. Fogalmam sincs, hogy mi okozhatta. A tepsi kikenése jó ötlet és fém spatulával is rá lehet venni arra, hogy elengedje a sütőlapot. Ha spórolni szeretnél az extra zsiradékon tapadásmentes tepsit vagy szilikon lapot ajánlok.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2016-05-11 22:08

Nagyon örülök, hogy ízlett! Kicsi gyerekek is könnyen megbírkóznak vele, olyan puha.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2016-01-07 03:03

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.01.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-05-24 23:08

Nem, nem kell bele liszt. Ettől lesz olyan finom igazán krumpli ízű. Persze sütés után nagyon puhák és még kihűlve is, de sok dicséretet és előrendelést is kaptam rá.

126
burgonya 4 db
vaj 2 ek
tej 1 ek
tojás 1 db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint