Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaleves füstölt hússal

Burgonyaleves füstölt hússal
Burgonyaleves füstölt hússal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvéti sonkából is elkészíthetjük. Tartalmas leves, utána én nudlit készítettem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat.
  2. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, répát, zellert, petrezselyemgyökeret. Pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket, 1 ek lisztet szórunk rá, és felöntjük a levest 1 l vízzel. Ízesítjük borssal, ételízesítővel, sóval, beletesszük a felkockázott füstölt húst. Megfőzzük a belevalókat puhára.
  3. 1 ek lisztet elkeverünk a tejföllel, és behabarjuk a levest, beleszórjuk a sült füstölt szalonnát. Felforraljuk, majd lezárjuk alatta a tűzhelyet.
  4. Hasábokra vágott főtt tojással tálaljuk (de közvetlenül bele is üthetjük a levesbe a tojást).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 14 513
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

füstölt húsos krumplileves, főtt tojásos krumplileves, sertéshúsos krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

422
burgonya 1 db
sárgarépa 1 kis db
fehérrépa 0.5 kis db
zeller 0.25 közepes db
vöröshagyma 0.5 közepes db
füstölt szalonna 2 dkg
füstölt-főtt tarja 5 dkg
tejföl 100 g
finomliszt 2 ek
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db