Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyapelyhes pogácsa Jolán konyhájából

Burgonyapelyhes pogácsa Jolán konyhájából
Burgonyapelyhes pogácsa Jolán konyhájából
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a pogácsát.... viszont nem szeretek sokat bíbelődni vele. Ez egy egész egyszerűen elkészíthető, finom pogácsa... legalábbis a családom nagyon szereti :-)

hozzávalók / 4 adag

A pogácsához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk az olvasztott vajat, tojások sárgáját, kefirt, sót, fokhagymaport, burgonyapelyhet és annyi tejet, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát. Kisujjnyira nyújtjuk, kisméretű kiszúróval szaggatjuk. Megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 797
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kefires pogácsa, kelt pogácsa burgonyapehellyel, burgonyapelyhes-kefires pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

737
finomliszt 50 dkg
cukor 0.5 teáskanál
tej 1.5 dl
élesztő 2.5 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 2 db
kefir 1 dl
burgonyapehely 25 g
fokhagymapor 1 kk
2 kávéskanál
tojásfehérje 1 db
sajt 10 dkg