Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyapüré kolbászos káposzta ölelésében

Burgonyapüré kolbászos káposzta ölelésében
Burgonyapüré kolbászos káposzta ölelésében
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amúgy is szeretjük a savanyú káposztás ételeket, úgyhogy ez sem okozott csalódást.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nekem most nem volt otthon cérnakolbászom, úgyhogy sima kolbászból csináltam. Cérnakolbász darabkákkal készítve szilveszteri svédasztalra is el tudom képzelni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, a szegfűborsot és a babérleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Fedő alatt 30-40 percig pároljuk.
  2. Közben a krumplit meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük a vizet, és csomómentesre kavarjuk a vajjal és a tejjel. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. Kivajazunk egy lapos tálat, középre halmozzuk a krumplipürét, körérakjuk a káposztát (ha kell, még ízesítjük sóval, borssal, cukorral), és a kisebb darabokra vágott kolbászkákat elrendezzük a káposztán.
  4. Végül sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 328
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos-burgonyapürés savanyú káposzta, krumplis-kolbászos savanyú káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

751
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 ek
savanyú káposzta 600 g
babérlevél 2 db
szegfűbors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 250 ml
burgonya 600 g
vaj 2 ek
tej 150 ml
szerecsendió 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
kolbász 400 g
vaj 1 ek