Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással

Burgonyapürével töltött tarja gombamártással
Burgonyapürével töltött tarja gombamártással
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy saját recept, kísérletező kedvemben voltam. A húsvéti asztalra is felkerülhet.

hozzávalók / 4 adag

A tarjához

​A töltelékhez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, sós vízben készre főzzük.
  2. Ha kész, összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a lereszelt trappista sajtot és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összegyúrjuk.
  3. Minden tarjaszeletre rakunk a burgonyamasszából és uborkából is, aztán szorosan feltekerjük.
  4. Előbb tojásban, majd lisztben, újból tojásban meghempergetjük, és olajban készre sütjük.
  5. A gombáról a vizet leszűrjük, az uborkát és a fokhagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a gombához.
  6. Kevés olajon összepároljuk, hozzáadjuk a tejszínt, a lisztet, a sót, és ha besűrűsödött, levesszük a tűzről. A kész étel mellé kínáljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 022
elküldve: 11
receptkönyvben: 145
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyapürével uborkával töltött füstölt sertéstarja gombamártással, krumplipürével töltött tarja gombás mártással

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

836
füstölt-főtt tarja 20 dkg
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl
burgonya 3 db
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
trappista sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csemegeuborka 2 közepes db
gombakonzerv 1 db
csemegeuborka 4 db
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
napraforgó olaj 1 ek