Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás céklakrémleves

Burgonyás céklakrémleves
Burgonyás céklakrémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában mindenféle zöldségből krémlevest csinálok. Gondoltam a céklából sem lehet annyira rossz, hát nem is lett. Elfogyott mind, és senki sem panaszkodott!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát és a burgonyát meghámozzuk, és közepes kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és apróra kockázzuk.
  2. Olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a céklát és a burgonyát, és így pároljuk még kb 10 percet.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb. ellepje, hozzáadjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, majd főni hagyjuk, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejfölt (szükség szeint higítjuk, ha túl sűrű lett).
  5. Hagyjuk, hogy felforrjon, és kész is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 391
elküldve: 6
receptkönyvben: 124
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

M.Ágnes

Mióta szakács: 2012.02.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklaleves, krémleves céklából, tejfölös céklakrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

171
cékla 1 kg
burgonya 2 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 2 dl
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 l