Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-fokhagymás párna

Burgonyás-fokhagymás párna
Burgonyás-fokhagymás párna
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon burgonyapehely, s nem tudtam, mit készítsek belőle. Ekkor eszembe jutott a burgonyás kenyér receptje.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Töltelékhez és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Bedagasztjuk a tésztát, kelesztjük. (Én kenyérsütőgépbe raktam a hozzávalókat ebben a sorrendben, és a dagasztóprogram meg is kelesztette.)
  2. Kinyújtjuk kb. 40x40 cm-es négyzetre, felvágjuk 5x10 cm-es téglalapokra.
  3. Fokhagymás olvasztott margarinnal megkenjük, majd félbehajtva tepsibe rakosgatjuk.
  4. Tetejüket is a fokhagymás margarinnal kenjük le, és megszórjuk kevés szezámmaggal.
  5. Közepes hőmérsékletű (gázsütő 4-es fokozat) sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

urbine75

Mióta szakács: 2012.05.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplis párna, fokhagymás krumplis párna, burgonyás kelt párna

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
víz 4 dl
2 teáskanál
cukor 2 csapott ek
tejpor 3 ek
margarin 4 dkg
burgonyapehely 5 dkg
finomliszt 55 dkg
instant élesztő 1 tasak
margarin 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
szezámmag 4 ek