Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás golyó

Burgonyás golyó
Burgonyás golyó
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reszelt sajttal és ketchuppal szeretjük (a receptet a neten találtam).

hozzávalók / 8 adag

A golyóhoz

A tetejére

  • 15 dkg sajt
  • 1 ek ketchup (személyenként, ízlés szerint )
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük, áttörjük, majd kihűtjük.
  2. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a krumplit, a sót és az olajat, és lágy tésztává dagasztjuk.
  4. Fél óráig meleg helyen kelesztjük.
  5. Ezután golyókat formálunk belőle és bő olajban kisütjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 837
elküldve: 1
receptkönyvben: 262
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Trixi

Mióta szakács: 2010.10.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

nyokkó, sós burgonyás kelt tészta, burgonyás tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

308
finomliszt 40 dkg
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
1 ek
burgonya 0.5 kg
sajt 15 dkg
ketchup 1 ek