Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal

Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal
Burgonyás kenyér tejszínes tang zhonggal
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piszkált, hogy milyen lehet egy nagy kenyér tang zhonggal. Egyszer már megpróbáltam a tejes tang zhongot, de akkor kovásszal házasítottam, amivel nem jártam sikerrel. Már régebben gondolkodtam rajta, hogy milyen lehet tejszínből elkészíteni ezt az adalékot, de amikor Tormánál láttam a tejes tang zhongot, akkor nem haboztam tovább, nekiláttam.

Nagyon finom, lágy tésztát kaptam. Még bőven keleszthettem volna, de csak 10 percet hagytam neki, mert annyira elkezdett növekedni, mikor letakartam, hogy újra attól féltem túlnő, majd összeesik, mint a kovászos változatnál. Legközelebb hagyok még neki egy kis időt, mert akkor még levegősebb lehet a kenyér.

hozzávalók / 10 adag

A tejszínes tang zhong-hoz

A kenyértésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tang zhongot készítjük el úgy, hogy a tejet, a tejszínt és a lisztet hidegen habverővel csomómentesre keverjük, amit aztán felforralunk, kb. 1 percig főzzük, míg krémes állagúra sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és lehűtjük.
  2. A vízben elkeverjük a cukrot, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta 6-7 perc alatt.
  3. A vajat megolvasztjuk.
  4. Minden alapanyagot a kenyérsütőgép üstjébe készítünk, és dagasztó programra kapcsoljuk. 
  5. Amikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, és olyan sütőedénybe tesszük, aminek teteje is van.
  6. Ha újra megkelt a duplájára, a tetejét lefújjuk langyos vízzel, lefedjük, és a kenyeret 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk hőlégkeverésen. Így sütjük 15 percig, majd a tetőt levéve még fél órát 200 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér, tang zhonggal készített burgonyás kenyér, tejszínes tang zhonggal készített kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-30 12:06

Köszönöm. Figyelj nagyon bejött, napokig tartotta a formáját és friss maradt, ízben is nagyon ott volt, sztem próbáld ki. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-30 22:46

Én mindig variálok a kenyerekkel, de nem szabad elfelejtenem a krumplit, mert azt nagyon kedvelem...olyan jó kis puha-ruganyosra változtatja a belsőt, amivel jól lehet szaftosakat "tunkolni" :PPP Ha meg pihe-puhát akarok, akkor jöhet a tang zhong!!! Szédületes sebességgel dobálod ki a jobbnál-jobb recepteket!!!! Csak kapkodom a fejem....

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-10-31 11:01

Na evvel én is így vagyok. 13 év alatt még kétszer ugyanazt a kenyeret nem igen sütöttem meg. Mindig attól függ, milyen a hangulatom, mit találok otthon. Nem akarom elkiabálni, de most kel a Tökmagos tang zhongos kenyerem. Nagyon jól néz ki. 20 perc múlva megy a tűzbe, és nem ehetek belőle, mert rohanok dolgozni. Na majd este adok a testemnek.
Szép hétvégét, jó pihenést kívánok. Puszi: Vass

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-10-30 11:28

Nagyon jó kis összeállítás Vass! Ez nagyon fincsi lehetett...jó, hogy egy kis tk lisztet is tettél bele...TETSZIK! P, T :)

311
habtejszín 50 ml
tej 75 ml
tönkölybúza liszt 25 g
burgonyapüré 20 dkg
vaj 5 dkg
1 ek
cukor 1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
víz 2.5 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 55 dkg