Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás kenyér Zsivikétől

Burgonyás kenyér Zsivikétől
Burgonyás kenyér Zsivikétől
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most elsőre sikerült megcsinálnom, és boldogan fel is raktam. Pihe-puha. :)

hozzávalók / 4 adag

Kovász

Tészta

ajánlat

Jénaim 5 literes, simán belefér.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kovász

  1. A kovászhoz való élesztőt, a hozzá való langyos tejben/vízben felfuttatjuk a kovászhoz való liszttel és cukorral.

Tészta

  1. A tésztához a lisztet szitáljuk át, keverjünk bele 1 ek. sót és 1 ek. cukrot.
  2. Megfőzzük a közepes krumplit héjában. Majd morzsoljuk bele a lisztbe. (ha nem főt meg az egész -mint nekem- lereszeltem, és turmixoltam egy kis vízzel -okos 5 évesem mondta- nyúlós püré lesz, de lehet ettől lett szuper :) )
  3. Fészket készítünk a burgonyás lisztbe, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá még az olajat és a langyos vizet.
  4. Alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalót (nokedliszerű tésztát kell kapni). Meleg helyen, 1 órát kelesztjük, sütőt elő kell melegíteni 200 fokra, alsó-felső sütésen.
  5. Míg a sütő melegszik, a tésztát borítsuk a lisztezett asztalra, és nyomkodjuk téglalap alakúra. Majd a széleit hajtogassuk befelé egymásra. (még egy kicsit alá is nyomtam, és téglalapot csináltam belőle) Jénai tálba, sütőpapírra tesszük, picit spricceljük a tetejét, és a jénai fedőt egy kis víz és olajjal megkenjük. Így tegyük rá, és pihentessük kb. 20 percet.
  6. Jénai tálba, sütőpapírra tesszük, picit spricceljük a tetejét, és a jénai fedőt egy kis víz és olajjal megkenjük. Így tegyük rá, és pihentessük kb. 20 percet. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 263
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsivike

Mióta szakács: 2013.12.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ferkocim
ferkocim Tue, 2020-05-12 11:14

A krumplit főzöm meg először, mert ha a recept szerint megyek, rég kifut az élesztő mire a másik megfő... :)
A zsiradék nálam olivaolaj volt, és így is nagyon klassz lett.
Köszi a receptet!

691
friss élesztő 5 dkg
víz 1 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
finomliszt 60 dkg
burgonya 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 2.5 dl
1 ek
cukor 1 ek