Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből

Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből
Burgonyás-kolbászos pogácsa maradék krumplipüréből
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ellenállhatatlanul puha és isteni finom hajtogatott pogácsa sok kolbásszal, ami ráadásul tökéletes felhasználási módja a maradék krumplipürének. Próbáljátok ki, akár rögtön dupla adaggal, mert az első garantáltan azonnal el fog fogyni!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez keverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Egy nagy tálban a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáöntjük az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, valamint a vajat. Lágy tésztává gyúrjuk, majd konyharuhával lefedjük, és egy órát kelesztjük.
  3. Ha már szépen megkelt a tészta, belisztezett felületen, egy-két gyors mozdulattal átgyúrjuk. Négyzet alakúra kinyújtjuk, és megkenjük a maradék krumplipürénkkel, majd megszórjuk apróra felvágott kolbásszal.
  4. A tészta alsó, majd felső harmadát középre hajtjuk. Belisztezzük, hosszanti irányban nyújtunk rajta egy keveset, majd jobbról és balról is középre hajtjuk a széleit (így gyakorlatilag kilencedbe hajtva a tésztát).
  5. Letakarva 15 percet pihentetjük, majd még kétszer megismételjük a nyújtás-hajtogatás-pihentetés hármasát.
  6. Negyedszerre is kinyújtjuk a tésztát. A tetejét egy éles késsel beirdaljuk, majd kiszaggatjuk a pogácsákat.
  7. A pogácsák tetejét bekenjük tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
  8. Azonnal fogyaszthatjuk, hiszen minden pogácsa melegen a legjobb. Ha pedig valami csoda folytán maradna belőle, pár napot eláll, csak fedjük le.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 11 092
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
947 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

483
tej 2 dl
cukor 1 ek
friss élesztő 50 g
finomliszt 50 dkg
1.5 ek
tejföl 1.5 dl
tojássárgája 3 db
vaj 18 dkg
burgonyapüré 35 dkg
kolbász 10 dkg
tojás 1 db
szezámmag 3 ek