Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-köménymagos kenyér

Burgonyás-köménymagos kenyér
Burgonyás-köménymagos kenyér
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki szeretne, a tésztába dolgozhat bele számára kedvelt fűszereket.... Pl. rozmaring apróra vágva, esetleg oregánó.... Ez egy alap recept, ami persze változtatható kedvünk, ízlésünk szerint...

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, majd a héjában feltesszük főni.
  2. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, a héját lehúzzuk, krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
  3. Az élesztőt a cukorral 2 dl langyos vízben felfuttatjuk.
  4. A kétféle lisztet a krumplihoz tesszük, beleszórjuk a köménymagot, a sót, és a legvégén beleöntjük a felfuttatott élesztőt. 
  5. Nem túl kemény tésztát gyúrunk belőle, ami kicsit ragadós lesz.
  6. Liszttel meghintjük a tetejét, majd letakarjuk konyharuhával, és 2 órát pihentetjük, majd ismét átgyúrjuk.
  7. Egy formát kikenünk olajjal, meghintjük liszttel, majd a tésztát a formába helyezve letakarjuk és fél órát ismét pihentetjük.
  8. A sütőn beállítjuk a hőfokot, és a kenyeret megsütjük.
  9. Ha megsült a kenyér, kivesszük a formából, kihűlés után szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 879
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér, köménymagos kenyér, fűszeres kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

284
burgonya 25 dkg
finomliszt 25 dkg
rozsliszt 10 dkg
köménymag 1 ek
1 tk
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 5 dkg