Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás körömpörkölt ajvárral

Burgonyás körömpörkölt ajvárral
Burgonyás körömpörkölt ajvárral
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a ragadós, cuppanós kajákat.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én egybefőzöm a krumplival, így ízesebb az egész.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A körmöket megtisztítjuk, majd olyan kis darabokra vágjuk,amilyenre csak lehet. (Lehetőleg csontszilánkok nélkül.)
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és nem túl bő zsiradékban, lassú tűznél megpároljuk. (Nem szabad gyorsan sütni, mert akkor nem fog szétesni a hagyma, és nem lesz szaftos a pörkölt, hanem úszkálni fog benne, ami nem túl étvágygerjesztő.)
  3. Ha már eléggé megpárolódott a hagyma, akkor mellérakjuk a pirospaprikát, és felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Felforraljuk, és beletesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet, a gulyáskrémet, a pirosaranyat és az ajvárból egy kiskanálnyit. Tovább forraljuk, amíg majdnem elfő az egész leve.
  4. Ha már elfőtte a levét, belerakjuk a feldarabolt körmöket, és felengedjük vízzel, majd beleöntjük a bort.
  5. Amíg fő, a krumplit meghámozzuk, és feldaraboljuk.
  6. Addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen megfő, majd belerakjuk a krumplit, és ha szükséges, felengedjük még egy kevés vízzel, majd készre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 706
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

cintia75

Mióta szakács: 2010.06.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás körömpörkölt, ajváros körömpörkölt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

585
sertésköröm 1 kg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
vörösbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
gulyáskrém 1 ek
paprikakrém 1 ek
ajvár 1 kávéskanál
burgonya 60 dkg
napraforgó olaj 3 ek