Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás lángos 5.

Burgonyás lángos 5.
Burgonyás lángos 5.
22 perc / előkészület: 20 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a lángost, őszi-téli estéken bőven sajttal-tejföllel és fokhagymával a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe beleaprítjuk az élesztőt, és beleszórjuk a cukrot. Letakarjuk, és pár percig várunk vele.
  2. A lisztet mély tálba tesszük, sózzuk, és a kovászt beleöntjük, a krumplival együtt jól kikeverjük. Hogy fényesebb legyen, 1 ek olajat is tegyünk hozzá.
  3. Kelesszük kb. 30 percen át.
  4. A zsírt jól forrósítsuk fel, és nyújtsuk ki a tésztát, vágjuk megfelelő nagyságúra, és süssük ki.
  5. Ha kell, sózzuk még meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 656
elküldve: 7
receptkönyvben: 630
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

FMAlisca

Mióta szakács: 2009.10.03.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lángos

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Thu, 2011-09-08 12:51

Nagyon jó lett a lángos, picit több tej kellett hozzá, mert száraznak ítéltem a tésztát, de gondolom a liszt és a krumpli minôsége-fajtája nagyban befolyásolja.
Nekem 25 db lett belôle.

Giballa Katalin
Gib.Kat. / Giballa Katalin Sat, 2011-08-06 16:10

Köszönöm a receptet, megcsináltam (expressz élesztővel) leírhatatlanul jó lett. Receptkönyvbe vettem (de felesleges volt, mert felejthetetlen) Még délután hidegen is nagyon finom, csak úgy magába.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-03-06 17:11

Valahogy ez nagyon guszta, ezzel a szabálytalan négyszögű formával! Szép rusztikusak lettek! Kipróbálom. Üdv: Mrs Smith

661
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 0.5 teáskanál
finomliszt 40 dkg
burgonya 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
mangalica zsír 10 dkg