Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás lángos Edittől

Burgonyás lángos Edittől
Burgonyás lángos Edittől
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unokáim kérésére sütöttem a szünet utolsó napjaiban.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

tálaláshoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az elmorzsolt élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát, és jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk. Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni.
  3. Az étolajat felhevítjük. Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony, a külső részén körben, egy kis pereme legyen a lángosnak. A felső felét csúsztatjuk először az étolajba. Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük. Papírtörlőre szedjük. Tálaljuk azzal, amit szeretünk.
  • elkészítettem: 200 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 574
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lángos, sajtos-tejfölös lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1014
finomliszt 50 dkg
burgonya 20 dkg
1 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
víz 2 dl
cukor 2 késhegynyi
tejföl 330 g
sajt 20 dkg