Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás pogácsa 10.

Burgonyás pogácsa 10.
Burgonyás pogácsa 10.
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megmaradt krumplipürét szerettem volna hasznosítani, ezért bóklásztam az éterben egy jó peceptért. Sikerült! Megtaláltam ezt a fantasztikus pogit, a desszert.eu oldalán. :). Nem sok munka van vele, és fincsi :).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk az anyagokat, az élesztőt csak elmorzsoljuk, majd összedolgozzuk. Egy kellemes, selymes tésztát kapunk.
  2. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  3. Másnap átgyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben sütjük.


  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 54 073
elküldve: 14
receptkönyvben: 396
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgonyás sörkorcsolya, pogácsa

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2017-07-26 12:24

Szia! Attól függ, hogy mekkora méretű pogácsákat készítesz! De én nem szoktam számolni :D

7ulferi
7ulferi Fri, 2016-01-08 21:13

Kipróbálom én is. Már a hűtőben van a tészta. Holnap eldől ! :-))

7ulferi
7ulferi Sat, 2016-01-09 15:46

Igazán finom lett. Könnyű és omlós a tészta.
Köszi a receptet !

Szaboed
Szaboed Thu, 2012-02-02 20:12

Szia Rita!
Szerinted margarinnal is jó lenne? Az van itthon.
Üdv.Edit

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-02-03 09:14

Persze,én is azzal csináltam. Át is javítom a receptet!
Jó sütést! :)
Üdv: Rita

Oblanka
Oblanka Tue, 2012-01-31 10:12

Ez a pogi valóban egy álom. Sokat sütök, de a pogácsa eddig valahogy kimaradt. A fiam kedvéért úgy gondoltam megpróbálom, és a te receptedre esett a választásom. A tészta valami szuper, rugalmas, könnyen kezelhető, nem ragad, nem szakad. A kisült pogi is isteni, a fiam még langyosan elpusztította a felét, de még másnap is nagyon finom volt. Ki is írtam a receptet a "csak kipróbált, és kedvelt" recepteket tartalmazó füzetembe :)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2012-01-31 20:05

Szia Oblanka!
Örülök a sikerednek! Igen, tényleg fantasztikus a tészta, nagyon könnyű kezelni :)Köszi szépen a visszajelzést!
Üdv: Rita

1430
burgonya 37.5 dkg
finomliszt 66 dkg
margarin 38 dkg
tojássárgája 4 db
2.5 dkg
élesztő 4 dkg
cukor 2 dkg