Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás pogácsa 9. - szezám és köménymaggal

Burgonyás pogácsa 9. - szezám és köménymaggal
Burgonyás pogácsa 9. - szezám és köménymaggal
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom pogácsa, és még napokig omlós marad. És a megmaradt főtt burgonyát így szoktam újjá tenni!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Nem szabad spórolni a sütés előtti kelesztéssel, mert így lesz szép formája. A pogácsákat gyorsan kell sütni, hogy finomak legyenek. Ez az adag nekem két tepsinyi mennyiség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük.
  2. Az élesztőt a tejben egy evőkanál liszttel, és a cukorral felfuttatjuk.
  3. A langyosra hűlt burgonyát liszttel, tojással, vajjal és az élesztős tejjel összedolgozzuk.
  4. Borssal, sóval ízesítjük, és simára gyúrjuk.
  5. Letakarva, langyos helyen fél órán át kelesztjük.
  6. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, négybe hajtjuk, majd ismét 1 cm vastagra nyújtjuk.
  7. Pogácsákat szaggatunk belőle, majd a kibélelt tepsiben fél órát kelesztjük.
  8. Tetejét tojással megkenve szezám- vagy köménymaggal megszórva 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt kisütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 824
elküldve: 0
receptkönyvben: 367
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kömény és szezámmagos burgonyás pogácsa, burgonyás pogácsa kömény és szezámmaggal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Mon, 2012-03-19 10:17

Tegnap én is elkészítettem és nagyon fincsi volt. Egyetlen kérdés merült fel bennem, hogy mindkét tojást a tésztába kell e tenni, vagy csak 1-et a másik meg a kenés kell. Hát én beletettem a 2 db-ot, és lehet, hogy ezért lett egy kisit lágy a tészta és vett fel több lisztet?

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Tue, 2012-03-20 16:41

A kérdésedre a válasz: Mindig az első gondolat a jó! :)
Egy tojás a tésztába, és egy a kenéshez. De 2 tojással se lehetett vele több gond!

yoe
yoe Sat, 2011-11-19 20:32

Megsült,a család még melegen eltüntette.Köszi a receptet,bazi jóóóóóóó.yoe

yoe
yoe Sat, 2011-11-19 19:39

Megcsináltam,itt ülök a sütő előtt,csorog a nyálam és azt várom mikor sül meg:üdv yoe

focze973
focze973 Sun, 2011-09-11 14:47

 Ezt variálhatjuk,bacondarabokkal,vagy füstöltsajttal a tetején ráreszelve,vagy amit szerettek,csak sós variációs legyen,pl:pizzakrém...

csato
csato Sun, 2011-05-15 17:36

Ma megcsináltam,annyi eltéréssel,hogy 3x hajtogattam,és kicsiket csináltam/ill.azt hittem az lesz/ISTENI!!!!!!!!!!!!!!!!Köszi a receptet!
Üdv Csató

617
friss élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
finomliszt 50 dkg
cukor 0.5 teáskanál
burgonya 40 dkg
tojás 2 db
vaj 35 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
köménymag 1 ek