Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás pogácsa A konyha világától

Burgonyás pogácsa A konyha világától
Burgonyás pogácsa A konyha világától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Füstölt sajt és burgonya párosítása, egy finom pogácsa a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Sóval elkevert lisztben lemorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk az áttört burgonyát, reszelt sajt háromnegyedét.
  3. Élesztős tej, tojás, tejföl hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
  4. Duplájára kelesztjük.
  5. Kétszer hajtogatjuk, hajtogatás között 30 perc pihentetéssel.
  6. Lisztezett munkalapon, kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
  7. Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet pihen, tojással lekenjük, megszórjuk a maradék sajttal.
  8. 200°C-on kb. 20 perc alatt megsül.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos pogácsa, tejfölös pogi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

935
tönkölybúza liszt 70 dkg
sertészsír 23 dkg
burgonya 15 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 teáskanál
2 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tojás 2 db
tejföl 15 dkg
tojás 1 db