Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-sajtos csigák

Burgonyás-sajtos csigák
Burgonyás-sajtos csigák
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először ezt a csigát, és szerintem még  sokszor fogom, mert a családnak nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és összetörjük.
  2. A liszttel, tojással, 1 ek zsírral, sóval összedolgozzuk. Kisodorjuk, és kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük.
  4. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, feltekerjük, és 4 cm széles darabokra szeleteljük.
  5. Olajjal kikent tepsibe rakosgatjuk, megkenjük paprikás zsírral, és sütjük.
  6. Teljes sülés előtt 10 perccel megszórjuk reszelt sajttal, és visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 637
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1109 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csiga burgonyás tésztából, sós csiga burgonyás tésztából, sajtos csiga burgonyás tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

857
burgonya 1 kg
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
sertészsír 3 ek
3 kávéskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
sajt 15 dkg