Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-sajtos kenyér

Burgonyás-sajtos kenyér
Burgonyás-sajtos kenyér
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szezámmag helyett bármilyen maggal megszórhatjuk.

hozzávalók / 8 adag

A kenyérhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyors programon sütjük, közepes színre állítva.
  2. A kelesztés után, amikor elkezd sülni (nálam ez az utolsó 55 perc), lekenjük a tetejét tejjel kevert tejföllel, s megszórjuk szezámmaggal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 556
elküldve: 4
receptkönyvben: 98
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

urbine75

Mióta szakács: 2012.05.24.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás kenyér, szezámmagos kenyér, sajtos kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

metimarti
metimarti Sat, 2018-12-15 18:17

Nagyon finom lett a kenyér! Végre! Már azt hittem, hogy a kenyérsütőmmel van a baj, de ezek szerint nem jó recepttel próbálkoztam.Mindig így fogom csinálni, bár a főtt krumpli helyett majd megpróbálom krumpli pehellyel,mert egy kicsit macera a krumpli főzés mikor sietsz.

372
víz 330 ml
margarin 25 g
tojás 1 db
burgonya 70 g
trappista sajt 70 g
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
kenyérliszt BL80 630 g
instant élesztő 7 g
sikér 1 teáskanál
aszkorbinsav 1 késhegynyi
tej 1 ek
tejföl 1 ek
szezámmag 2 ek