Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-sajtos rúd

Burgonyás-sajtos rúd
Burgonyás-sajtos rúd
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors vendégváró ropogtatni való.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztbe belekeverjük a sót.
  3. A margarint és 15 dkg sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a masszát jól összegyúrjuk.
  4. Egyórai pihentetés után lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
  5. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével lekenjük, maradék sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 842
elküldve: 3
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1102 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis sajtos rúd, sajtos rúd, sajtos sós rúd burgonyás tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2015-07-07 04:10

Kedves Csilla, az ilyen burgonyas teszta csak frissen jo? Nekem min. fel nappal talalas elott kellene elkeszitenem, ugy is finom?

1035
burgonya 20 dkg
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál
margarin 25 dkg
sajt 30 dkg
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db