Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-sonkás egytálétel

Burgonyás-sonkás egytálétel
Burgonyás-sonkás egytálétel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009-es Nők lapja konyhájában fedeztem fel tegnap a receptet :). Mivel minden összetevő adott volt, gyorsan megcsináltam. A sikere osztatlan lett :).

Keményítőt használtam, így elég sűrű krémes mártás sikeredett, de nem vált az étel hátrányára!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zöldsalátával tökéletes!

Pikk-pakk elkészül, villámgyors, kiadós ebéd- vagy vacsoraétel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát vágjuk kockára, és pirítsuk meg.
  2. A főtt burgonyát keverjük össze a sonkával és a kockára vágott paprikával.
  3. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a lisztet, és a tejjel keverjük simára. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk.
  4. A sajtos szósszal óvatosan keverjük össze a burgonyát, sonkát - óvatosan, hogy ne törjön össze. Vagy a kivajazott tálba borítsuk bele a burgonyát, sonkát, szórjuk rá a paprikát, apróra vágott metélőhagymát, majd öntsük nyakon a szósszal.
  5. Ha szeretjük jó sajtosan, egy marékkal szórjunk a tál tetejére is :).
  6. Sütőben süssük addig, amíg szép piros lesz a teteje!

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 33 221
elküldve: 18
receptkönyvben: 717
elkészítve: 41/61
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtszószos sonkás burgonyarakottas, sonkás-burgonyás egytál sajtszósszal

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

czanett
czanett Wed, 2015-04-29 18:57

Szia! Egy kérdésem lenne csupán, hogy a sonka az tulajdonképpen felvágott lenne?

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2015-04-29 21:40

Szia! Felvágottal nem csináltam még, hanem húsvéti sonka maradékkal vagy olyan főtt tarjával, sonkával (az a bolti, csomagolt fajta), amit nagyjából kiskörömnyi kockákra lehet vágni. Bár igazi húsból levő, bolti sonkafelvágottal is el tudom képzelni, de akkor kevésbé domináns, szerintem, benne.

Andrea 21
Andrea 21 Tue, 2014-06-03 12:22

Szia! Ma találtam rá a receptedre amit el is készítettem. Nagyon finom lett :) Köszi :)

zsofcus
zsofcus Wed, 2013-12-11 12:36

Szia!
Köszönöm a receptet, nagyon nagy sikere volt, isteni. Sikerült megszerettetnem párommal a rakott krumplit:) Máskor is csak így készítem! Üdv: Zsófi

h.zsuzsanna
h.zsuzsanna Mon, 2013-09-02 21:33

Szia Nyihaj!
Nagyon tetszett az etel kepe es kivancsiva tettel. Ma este elkeszitettem. A sonkaval egy keves husos szalonnat es cukkinit is piritottam (maradek felhasznalasa). Nekunk nagyon izlett, koszonjuk szepen a receptet. Nem utolso szempont gyorsan elkeszitheto.
Udv.: Zsuzsa

Jozsef Agnes
szoszy / Jozsef Agnes Wed, 2012-10-17 17:37

Szia Nyihaj!
Epp az iment kerekedtem ki belole,isteni finom,en meg megspekeltem egy kis voroshagymaval is,nagyon laktato etel,izlett a kis pocaklakomnak is :)

angelika128
angelika128 Thu, 2012-02-23 21:40

Sziasztok valamit nem értek,segitsetek legyszi,ha a sajtos szószal már a krumplit meg a sonkát össze kevertük akkor a végén mien szószal kel nyakon önteni? :D

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2012-02-24 07:45

:)) Van a leírásban egy vagy ;) Kétféleképp készítheted: 1. krumplit, sonkát, paprikát összekevered, elkészíted a szószt, majd ezt is összeforgatod az előbbiekkel. Ilyenkor óvatosnak kell lenni, mert törik a krumpli. 2. krumpli, sonka, paprika a tálba és csak simán leöntöd a szósszal. Ebben az esetben azonban fennáll a veszélye, hogy marad krumpli szósz nélkül is, hiszen vastagon van a krumpli egymáson. A leírásban majd kiemelem a vagyot, így egyértelmű lesz :)

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2011-11-26 19:18

Szia Hajnika!
Annyira finomra sikerült,hogy kisebbik lányomnak kis híján nem maradt belőle(korcsolyázni ment)
Köszönöm szépen,hogy ilyen finomságot tettél fel,tuti,hogy sokszor fogom elkészíteni.
Üdvözlettel:anyamaci

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sat, 2011-11-26 21:40

Anyamaci!
Ó, de örülök-örülök-örülök!!! :) Köszi, hogy megírtad!
HAjni

anyamaci 22
anyamaci 22 Sat, 2011-11-26 10:31

Most teszem be a sütőbe.Majd megírom,hogy ízlett.Mindenesetre köszi a receptet!:)))

428
burgonya 50 dkg
sonka 25 dkg
zöldpaprika 2 közepes db
vaj 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
sajt 15 dkg
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint