Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás-szezámos kocka

Burgonyás-szezámos kocka
Burgonyás-szezámos kocka
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű pogácsa, a nagyim mindig bableveses napokon készítette. Sajnos a nagyi már nem él, de a régi, jól bevált receptjeit megosztotta velem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Egy jó bableves vagy gulyásleves kísérőjének ajánlom.cheeky

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, áttörjük, és kihűtjük. (Meg kell várni, míg teljesen kihűl.)
  2. Az áttört burgonyához hozzáadjuk az élesztőt, margarint, lisztet, sót és a tojást. Rugalmas tésztává gyúrjuk. Kb. 30 percig pihentetjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 170-180 C°-ra, közben a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojássárgájával, és gazdagon megszórjuk pirított szezámmaggal.
  4. Lisztezett éles késsel, vagy derelyemetszővel kockákra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 C°-os sütőben 15 -20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 140
elküldve: 11
receptkönyvben: 342
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

szezámmagos kocka, élesztős kocka, burgonyás kocka

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mohonc
Mohonc / mohonc Wed, 2013-01-02 11:48

Nagyon jó! Elmentettem a kis fekete füzetembe is! (ez csak a legjobbak kiváltsága) :) Szilveszterre kapásból két adagot sütöttünk. Én egész tojással kentem le a tetejét, így egyszerűbb volt, és mindenféle magokat szórtam rá, persze azokat is pirítva. (tök-, napraforgó-, szezámmag). És tényleg finom még másnap is! Köszönöm!

ettike
ettike Wed, 2012-11-14 15:59

Jelentem megcsináltam, és nagyon finom, mivel én a lustábbik fajtához tartozom, mindent belepakoltam a kenyérsütőbe dagasztotta-kelesztette, nekem már csak vágnom kellett. Köszönet a receptért nagyinak is és neked is. Még1 kérdés zsírral lehet csinálni próbáltad már? ha igen akkor kevesebb kell bele?

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2012-11-14 20:31

Köszönöm. Örülök, hogy ízlett egészségedre. Igen készítettem már zsírral is mikor csak az volt itthon, de akkor csak fele mennyiség kell belőle. Szia:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2012-11-14 02:17

Nagyon szépek! Ezek ugye puhák a krumplitol? Nem ropogosak...üdv, Torma :)

kdrita
kdrita / kdrita Wed, 2012-11-14 06:33

Köszönöm. Igen puha, és ha nem fogyna el azonnal (amit kétlek) még másnap is puha marad.Üdv Rita:)

533
burgonya 50 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
élesztő 2 dkg
tojás 1 db
10 g
tojássárgája 1 db
szezámmag 1 ek