Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival

Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
Burgonyás tojáspörkölt nokedlival
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy gyors, mégis laktató második fogást szerettem volna készíteni. A konyha és a spájz adott tartalmából.

hozzávalók / 5 adag

A pörkölthöz

A galuskához

A tálaláshoz

ajánlat

Kínálhatunk előtte tartalmasabb levest is, vagy aki szeretné, egy egyszerűbb zöldséglevest, gyümölcslevest.

A tálaláskor adjunk hozzá házilag készített savanyú uborkát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól, enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 20-25 perc).
  2. A tojásokat enyhén sós vízben feltesszük főni (kb. 8 perc).
  3. Bekeverjük a galuska tésztát: tálban a lisztet, tojásokat, sót és annyi vizet, hogy egynemű, könnyen szaggatható tésztát kapjunk, összekeverjük.
  4. Egy lábasban zsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, majd teszünk rá pirospaprikát, és erre öntjük a paradicsomszószt (ha szükséges, lehet több is, mint az előírt, a készítésnél fogjuk látni, hogy mennyi paradicsom passatara van szükség), sóval, majorannával és borssal kicsit összefőzzük 3-4 perc alatt.
  5. A tojásokat, amik kihűltek a főzővizükben, megpucoljuk, és szeletelővel felkarikázzuk.
  6. A burgonyákat, amik a főzővízben hűltek ki, megpucoljuk, és negyed kockákra vágjuk fel.
  7. Az összefőtt és ízesített alapszószba tesszük bele a burgonyakockákat és a tojásszeleteket, pár percig együtt főzzük, szükség szerint még ízesítjük, és ha kész, melegen tartjuk.
  8. Teszünk fel vizet a nokedlinek (sóval és kevés olajjal).
  9. A nokedli tésztáját kiszaggatjuk az enyhén sós vízben, ha feljön a víz tetejére, picit várunk és kiszedhetjük, lecsepegtetjük, és tálba tesszük.
  10. Tálaljuk a szószt a nokedlival, kínáljunk hozzá savanyú uborkát.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 550
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás-tojás hagymás szószban nokedlival, tojáspörkölt galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-02-06 15:46

Kedves "Éva-Anyóca"!
Köszi a receptet, elmentettem és ki fogom próbálni, mivel szeretek új dolgokkal,
ízekkel kísérletezni, ez a recept azért is tetszik, mert a hozzávaló alapanyagok
általában mindig vannak itthon.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-06 23:01

Kedves szaboadel!

Köszönöm szépen, érdemes kipróbálni, nem bonyolult, finom, laktató és nem is igazán drága, ( persze, ahogy vesszük, manapság a tojás és burgonya ára se semmi ).., de ezek az alapanyagok tényleg általában vannak otthon.

Remélem, hogy ízleni fog.:-)

Szép estét és közelgő hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

843
kacsazsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
tojás 12 db
burgonya 6 közepes db
paradicsomszósz 4 dl
majoranna 1 kk
víz 0.5 dl
finomliszt 70 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 3 dl
napraforgó olaj 0.5 teáskanál
csemegeuborka 25 dkg