Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyás zsúrrúd

Burgonyás zsúrrúd
Burgonyás zsúrrúd
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hosszú hétvégére vendégeket vártunk. Este érkeztek, ezért úgy gondoltam, nem főzök, hanem inkább sütök egy kis szendvicsnek való finomságot. A Burgonyás szendvics zsemle tésztáját alapul véve, némi változtatással ezeket a puha, finom zsúrrudakat sütöttem.

A zsúrrúdból lett apró kis szendvicsek pillanatok alatt elfogytak. Máskor is fogom még sütni.

A szendvicskékről és a zsúrrúd készítés lépéseiről további képeket találhattok a blogon.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy krumplitörővel pépesre törjük.

  2. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a megtört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, a tojásokat, a maradék tejet és a tejfölt.

  3. Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.

  4. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

  5. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk. A helyhiány miatt a tésztát kettévesszük, és először az egyik felével dolgozunk.

  6. Kettévágjuk, és mindkettőből kb. 35 cm hosszú rudat formázunk.

  7. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belefektetjük a tésztákat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.

  8. Ott még kb. 30 percet kelesztjük.

  9. A maradék tésztával is ugyanígy járunk el.

  10. Előmelegítjük a sütőt.

  11. Lekenjük egy egész felvert tojással, és megszórjuk bőven a lereszelt sajttal.

  12. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

  13. A sütőből kivéve rácsra emelve hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 3 134
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zsúrkenyér, burgonyás kenyér, sajtos bagett

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TothJudith
TothJudith Wed, 2014-02-12 14:42

Kedves Éva!
A hozzávalóknál,csak 1 tojás van írva!
A receptben azt írja:hozzáadjuk a tojásokat.
Mennyi tojás kell hozzá?
Üdv.Judit

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2014-02-12 14:49

Kedves Judit, Valóban, a tésztájába 2 tojás szükséges, ami véletlenül kimaradt a receptből. Már javítottam is. Köszönöm szépen.
Jó sütögetést kívánok hozzá!
Üdv:Andi

937
finomliszt 100 dkg
tej 5 dl
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
3 kávéskanál
napraforgó olaj 1 dl
tejföl 2 ek
tojás 2 db
burgonya 1 db
tojás 1 db
trappista sajt 15 dkg