Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta

Burgonyasaláta
Burgonyasaláta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a különleges ízeket, annak kiváló recept ez a burgonyasaláta. Sült húsokhoz, főtt-füstölt sonkához tökéletes. Ízlés szerint aki szereti, worcestershire-szószt is tehet bele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben feltesszük főni.
  2. Egy tálban elkeverjük a majonézt, a mustárt, a tejfölt, sót, borsot, olajat, worcestershire-szószt (ki lehet hagyni), porcukrot és a citromlét. Kóstoljunk utána, és ízlés szerint ízesíthetjük.
  3. A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk. Egy kisebb edénybe öntjük a 2 dl vizet. Hozzáadjuk a hagymát, a zöldségkockát és 1 ek. fehérborecetet. Ezt addig főzzük, amíg kb. a felére nem fő vissza a vizünk. Ha elfőtte kb. a felét, lassan hozzákeverjük a majonézes alaphoz. Összekeverjük. Egy kicsit hígabb mártást fogunk kapni, de a burgonya ezt majd magába szívja.
  4. A megfőtt burgonyát még forrón egy szűrőkanál segítségével hozzáadjuk az elkészített szószhoz. Jól összeforgatjuk, és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
  5. Sült húsokhoz, főtt-füstölt sonkához kiváló köret.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevi 421

Mióta szakács: 2014.08.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

306
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
majonéz 8 ek
tejföl 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
mustár 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 1 ek
citromlé 1 tk
petrezselyem 0 ízlés szerint
fehérborecet 1 ek
víz 2 dl
leveskocka 1 db