Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel

Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel
Burgonyasaláta tzatziki dresszinggel
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy másféle burgonyasaláta. Nagyon finom köret sült húsok, halak mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd fövő, sós vízben kb. 40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni.
  2. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, a paradicsomot kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A fetát apró kockákra vágjuk. A burgonyát durva kockákra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük.
  3. A dresszinghez a joghurtot simára kavarjuk az olajjal és a citromlével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és kaprot. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A dresszinget a salátára öntjük, jól összekeverjük. Lefedve kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

uborkás krumplisaláta, joghurtos-citromos burgonyasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

443
burgonya 1 kg
paradicsom 200 g
kígyóuborka 1 közepes db
salottahagyma 2 közepes db
feta sajt 200 g
görög joghurt 300 g
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
kapor 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint