Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyatál camembert-rel

Burgonyatál camembert-rel
Burgonyatál camembert-rel
110 perc / előkészület: 30 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kölcsön újságban találtam erre a szuper finom köretre. Én legalábbis köretté léptettem elő, és némi változtatással készítettem el. Ezt a változatot ismertetem meg veletek.

Vasárnap ezzel leptem meg a gyerekeket, rántott húst és rántott sajtot készítettem mellé. Egy kis házi majonézt tálaltam hozzá, megbolondítva egy kis apróra vágott uborkával és egy marék összevagdalt snidlinggel.

Nagy örömömre fantasztikus sikere volt ! Először készítettem, de nem utoljára.

hozzávalók / 6 adag

A burgonyához

Az öntethez

ajánlat

Mivel annyira szeretjük a többféle sajt ízét együtt, volt a hűtőben pár szelet lapka sajt, rátettem a tetejére. Nem olvadt el, bár finom, ropogós lett. Legközelebb azért lehagyom. A zöldhagymát megvettem, viszont a fényképezéskor nem jutott eszembe, így ebédkor hintettük rá.

Hát ennyi baki történt velem, mire elkészült a "mű ".

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük.
  2. A camembert sajtot lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, a tömlős sajtot, a tejet és 2 teáskanál ételízesítővel jól elkeverjük.
  3. A füstölt szalonnát kockázzuk, majd kisütjük.
  4. A trappista sajtot is lereszeljük, és félretesszük.
  5. Egy tűzálló tálat meglocsolunk a kisütött szalonna zsírjával. A felkarikázott krumpli felét belerendezzük. A reszelt fokhagymát ráosztjuk, sózzuk, borsozzuk. Vigyázzunk a sózásnál, mert a sajt és a szalonna is sóz! Elosztjuk rajta a kisült szalonnakockákat. A maradék krumplival befedjük, só, bors.
  6. Alufóliával betakarjuk, sütőben addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.
  7. Víz nem kell alá, elég, amit a krumpli enged!
  8. Ha kész, levesszük a fóliát, és ráöntjük a sajtos-tejfölös keveréket. Rászórjuk a reszelt trappista sajtot.
  9. Sütőben pirosra sütjük.
  10. A karikára szelt zöldhagymával megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 672
elküldve: 4
receptkönyvben: 87
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás sajtos krumpliköret, tejfölös krumplirakottas, tepsis burgonyaköret

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bacsika1985
bacsika1985 Thu, 2015-10-15 15:53

Szia!
Elkészítettem, és nagyon-nagyon finom lett. Én kb 2 kg krumpliból csináltam, de a többi hozzávalón nem változtattam, és így is tökéletes. Az egész családnak nagyon ízlett.
Köszi a receptet!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2016-01-18 14:33

Kedves bacsika1985!
Elnézést,hogy csak most válaszolok,de költözés miatt rengeteg a teendőnk.Nagyon örülök,hogy elnyerte a recept a tetszésedet! További szép sikereket kívánok a konyhában! Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

sziszi74
sziszi74 Fri, 2012-10-26 21:17

Szia Anci!
A recepted nagyon jól hangzik és jól is néz ki, szeretném elkészíteni és lenne egy kérdésem. A camembert sajtot hogyan kell lereszelni? Lehet, hogy amatőr kérdés, de tényleg nem tudom. Előre is köszönöm válaszodat. Sziszi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-10-27 15:51

Kedves sziszi74 !
Úgy tudod lereszelni, hogy a reszelőn szabályosan átnyomkodod ! Kicsit maszatolós munka,
de sebaj.A végeredmény kárpótol! Várom a véleményed. Sok sikert! Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-31 10:19

Anci!
Tudtam, hogy ez a csoda a Te alkotásod, a neve , a fénykép, és micsoda finomság a leírás alapján.:-D
Holnap bográcsozás, az már betáblázva, péntekre a cukkinis palacsinta, most került fel tegnap, az annyira jó, el kell készíteni, viszont a csütörtök ezé a csodáé, nem lehet kihagyni, ezt a sajtos, újburgonyás finomságot ! :-))
Köszönöm.
Éva-Anyóca

504
újkrumpli 80 dkg
fokhagyma 4 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
camembert sajt 15 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
tejföl 400 g
tej 1.5 dl
ételízesítő 2 kávéskanál
zöldhagyma 1 közepes db