Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyatallér

Burgonyatallér
Burgonyatallér
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, olcsón, finomat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A burgonyatallért az édes szájúak szilvalekvárral megkenve, a sósat kedvelők tepertőkrémmel fogyaszthatják. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az  alaposan megmosott burgonyát héjában puhára főzzük, levét leöntjük és hagyjuk kihűlni. 
  2. A héjától megszabadítjuk és lereszeljük egy tálba. Adjunk hozzá  lisztet, tojást, sót és alaposan gyúrjuk össze.
  3. Lisztezett gyúródeszkán a tésztából hosszúkás hengert formázzunk.
  4. Vágjuk egyforma darabokra, és mindegyiket tenyérnyi méretű körre nyújtsuk ki.
  5. A serpenyőt vékonyan kenjük ki zsírral. Amint felforrósodott a zsír, süssük aranysárgára a tallérok mindkét oldalát.
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 800
elküldve: 2
receptkönyvben: 182
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplitallér, lapos burgonyapogácsa, krumpliropogós

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Tue, 2013-03-19 15:50

Szia Marcsisef, köszi a receptet, holnap ez lesz a vacsora :) Szerintem fokhagymás tejföllel, sült hagymával és sok salátával fogom készíteni.

üdv,
Zilka

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Sat, 2013-03-23 11:26

Szia Marcsi!

El is feljetettem megírni, hogy isteni finom lett! Úgy készítettem, ahogy az előzőekben írtam, ropogósra sütött hagymával. Még egyszer köszi a receptet :)
üdv, Zilka

323
burgonya 1 kg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
1 csipet
sertészsír 1 ek
szilvalekvár 5 dkg