Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyatorta Tündér konyhájából

Burgonyatorta Tündér konyhájából
Burgonyatorta Tündér konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Burgonyatorta olasz módra, adhatnám ezt az alcímet is. Mozzarella sajttal és hagymával készül. Hasonló a franciák csőben sült burgonyája, amelyhez mozzarella helyett gruyerre sajtot, a hagyma helyett csak fokhagymát használnak.

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A sütőforma kenéséhez

  • 1 dkg vaj (puha)

A tálaláshoz

ajánlat

Önálló ételként salátával kínáljuk, de sültek mellé köretként is adható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát és a hagymát vékonyan legyaluljuk. Külön-külön hideg vízbe áztatjuk legalább 30 percre.
  2. A vajat felolvasztjuk, és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.
  3. A sajtokat lereszeljük.
  4. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, átkenjük vajjal.
  5. A burgonyát és a hagymát leszűrjük.
  6. Egy réteg burgonyát teszünk a tortaforma aljára, rászórunk egy réteg hagymát, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk fokhagymás vajjal, végül megszórjuk mozzarellával és parmezánnal. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Felülre burgonya kerüljön, amelyet a maradék fokhagymás vaj és a tej keverékével locsolunk meg.
  7. A burgonyatortát letakarjuk alufóliával, és 210 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük. Levesszük az alufóliát és további 30 percig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul, és aranybarnára nem sül.
  8. 10 perc pihentetés után kivesszük a formából, szeleteljük és zöldfűszerrel díszítve, salátával kínáljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 56 378
elküldve: 20
receptkönyvben: 775
elkészítve: 14/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mozzarellás réteges burgonya, sajtos krumpli, sajtos-hagymás burgonyatorta

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alíz23
Alíz23 Sun, 2015-03-01 18:16

Szia
Miért kell hidegvízbe áztatni a krumplit és a hagymát?

vakri
vakri / vakri Sun, 2012-10-14 09:48

Itt a burgonya és a hagyma gyalulása mit jelent? Mint pl. a V-gyaluval karikára vagy a tökgyaluval reszelve?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-10-18 09:00

Kedves ízes kalandok!

De még mennyire, csak a gond egy volt, kevés készült, egy adag, és az éhes siserehad, a család, egyből bekebelezte ebédre.
Máskor kettővel készülök.:-O
Szép még napos időt kívánok.
Éva-Anyóca

450
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
mozzarella 10 dkg
parmezán sajt 5 dkg
vaj 8 dkg
tej 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
salátakeverék 20 dkg