Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgundi marharagu

Burgundi marharagu
Burgundi marharagu
225 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Senki ne ijedjen meg az alapanyagok hosszú listájától, egyáltalán nem bonyolult ezt az ételt elkészíteni, ráadásul a lassú sütésnek hála elképesztően finom lesz a végeredmény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és egy hőálló edénybe tesszük.
  2. A nagyobb kockára vágott marhahúst összeforgatjuk a liszttel, majd 3-4 adagban, a visszamaradt zsiradékon kérgesre pirítjuk. (Ha kevés lenne a zsír, adjunk még hozzá.) Minden adag megpirult húst szedjünk rá a szalonnára.
  3. Szintén ugyanebben a serpenyőben üvegesre pároljuk az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felapírtott zellert és a nagyobb karikára vágott répát. 4-5 percig közösen pirítjuk tovább, majd mehet bele a reszelt fokhagyma és a paradicsompüré. Elkeverjük, és felöntjük a vörösborral. 2-3 percig forraljuk, majd a hőálló edénybe, a húsra öntjük. Felöntjük annyi alaplével, hogy pont ellepje a húsokat. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet, sózzuk-borsozzuk.
  4. Fedő alatt 150 fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  5. Ha letelt a két óra, kivesszük, beleszórjuk a megtisztított hagymát és gombát, majd visszatesszük a sütőbe újabb 1 órára, vagy addig, amíg a hús omlósra nem puhul.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 13 139
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Boeuf Bourguignon, burgundi marha

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agikata
agikata Sat, 2017-09-30 18:48

NAGY sikert arattam ma ezzel a különleges étellel! Minden úgy jó, ahogy le van írva - köszönöm a receptet! :)
(egyedül a gyöngyhagyma hozzávalónál kellett átgondolnom, hogy vajon ecetesre van-e szükség, de azt nem kellene, ugyebár, megtisztítani. :))

472
füstölt szalonna 150 g
marhalábszár 1 kg
finomliszt 2 evőkanál
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
vörösbor 2 dl
marha alaplé 4 dl
kakukkfű 3 szál
babérlevél 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gyöngyhagyma 250 g
csiperkegomba 275 g